Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina - Husniey Husain

Thursday, 15 February 2018

Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina



Siapa sini suka shopping online? Angkat tangan..
Siapa aje yang tidak suka membeli belah kan?
Zaman sekarang kebanyakannya barang yang kita kehendaki, tidak susah lagi nak dicari
bila mana ada pilihan membeli belah secara dalam talian

Nak shopping? Ingatlah Shopee ya!
Shopee sekarang sedang meriah berlangsung
pelbagai promosi hebat sempena CNY 
Husniey suka beli belah di Shopee kerana banyak pilihan dan harga memang dijamin berpatutan, 
paling best di Shopee ada kelebihannya tersendiri iaitu tiada cas penghantaran
Kebanyakan pilihan barangan yang husniey suka beli secara dalam talian ialah gajet, kasut, beg tangan dan perkakasan rumah. Pendek kata memang husniey akan selidik harga di Shopee dulu ๐Ÿ˜Š



KUALA LUMPUR, 12 FEB 2018 - Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, 
telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina. 

“Aktiviti membeli ­belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli­belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e­Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli­belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli­belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.  

Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut: 


Pakaian Wanita; Mobil & Gajet; Permainan, Kanak­ kanak & Bayi; Kasut Wanita dan Beg Wanita.

No
Kategori
Carian Tertinggi Menggunakan Kata Kunci
1
Pakaian Wanita
Blaus, Jeans, Gaun Panjang, Gaun Pendek, Cheongsam
2
Mobil & Gajet
iPhone, Samsung,Jam Pintar, Xiaomi
3
Permainan, Kanak-kanak
 & Bayi
Pakaian Budak Perempuan, Pakaian Budak Lelaki, Pakaian Bayi, Tommee Tippee
4
Kasut Wanita
Kasut, Kasut Sukan, Kasut Jenis Wedges, Sandal
5
Beg Wanita
Beg Sangkut, Beg, Dompet, Beg Galas


Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini:

No
Kategori
Produk Paling Popular Terjual
1
Kasut Wanita
Kasut Terbuka
2
Permainan, Kanak-kanak & Bayi
Set Pakaian Bayi
3
Perhiasan Rumah
Set Hadiah Tupperware
4
Kesihatan & Kecantikan
Set Solekan Mata Tahun Baharu Cina
5
Runcit & Haiwan Peliharaan
KitKat Edisi Khas

Anda semua jangan lepaskan peluang untuk menikmati potongan harga dan promosi hebat pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari.
Ada lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan
di Shopee Malaysia,

Wah, Hebatkan?
Di samping itu, pelanggan juga boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini.
Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.
Cepat bertindak sekarang!

Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji
daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo

Bagi anda yang belum muat turun aplikasi Shopee, 
jangan lupa muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play

#WangWithShopee 


Untuk maklumat lanjut, sila layari 

Laman Web 

Facebook 

Instagram



17 comments:

  1. Mana tak meningkat husniey. Sales tak hengat dunia. Murah sgt2 barang yg di offer. Adik ana pembeli tegar shopee tau. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan sales menggila, memang berpatutan kan.. ๐Ÿ˜

      Delete
  2. saya penjual dan pembeli barangan shopee. memang best laman web shopee ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah memang masyukk jadi seller di Shopee ๐Ÿ˜

      Goodluck

      Delete
  3. Banding harga barang kat lazada dengan shopee, memang agak beza jugak..sebab tu suke shopee lagi :)

    ReplyDelete
  4. wah menarik nanti nak try shopping kat shopee la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menarik sangat.. Selamat bershopping kak ikin๐ŸŒธ

      Delete
  5. saya suka main fortune dia
    haahha

    ReplyDelete
  6. hehe bahaya kedai2 online ni.. keje nak membeli je. senang main tekan2 bayo hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul dah tu CT, seronok betul duk tekan tekan pastu bayor je..
      Silap hb tak sedar salah masukkan barang yang tak perlu

      Kena bijak jugakla berbelanjakan

      Delete
  7. CNY dan sale berpisah tiada. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya Siqah.. Naik juling mata ni tengok bermacam sale ada ^^ hoho

      Delete
  8. time-time ada sales macam ni la pakat rebut-rebut shopping

    ReplyDelete
  9. ramai kawan terjebak dgn shopee...mmg murah dan menguntungkan

    ReplyDelete
  10. festive season ni memang mengancam sales yang diorang buat kan

    ReplyDelete

Komen yang membina sangat dihargai.
Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan membaca penulisan saya. InsyaAllah, akan saya kunjungi blog anda semula.

INSTAGRAM

CARI PENGINAPAN

Booking.com