Coretan Pertama Awal 2018 - Husniey Husain

Wednesday, 3 January 2018

Coretan Pertama Awal 2018




Assalamualaikum, 

Moga sihat selalu semuanya.. Eh eh dah berganti tahun sudah.. 
Sebenarnya tak tahu nak tulis apa
tapi macam tak sangka betapa masa ni berjalan dengan pantas
See, macam harini dah pun 3 Januari 2018
Rasanya macam tak dapat move on lagi dengan tahun 2017
Siapa rasa macam tu kita geng! Hehe
Alhamdulillah banyak perkara yang baik terjadi sepanjang tahun 2017

Yang buruk yang sayu sedih tetap ada
tapi apa yang Husniey belajar dari pengalaman tidak perlu terlalu lama melayani rasa sedih kerana itu cuma sementara..
Dan salah satu cara untuk bersemangat semula Husniey sedari hakikat sebagai manusia ini, kita takkan pernah berhenti diuji. Senang pun ujian, susah juga ujian
Sihat itu ujian, sakit itu juga ujian
*Muhasabah diri* πŸ˜₯

Perkara yang berlaku awal tahun ni
2 Januari 2018

Kawan kawan zaman diploma di Johor dulu mengajak Husniey keluar makan malam.. Last minute plan.
Husniey tinggal di Kuala Terengganu ni baru aje 3 tahun, jadi tak berapa ramailah kawan nak ada disini bukan tempat asal
Jaranglah nak keluar sesama..
Dalam setahun mungkin sekali dua je kot kami jumpa πŸ˜‚
Kawan kawan diploma ni pernah husniey up entri "Trip ke Pulau Kapas
Bersama mereka la..
Kebetulan mereka semua menyambung pengajian ke peringkat Ijazah di UMT Terengganu

So haa ada jugakla kawan sebaya untuk hangout kan. Sebenarnya semua busy dengan dunia masing masing πŸ˜‚
Dah lama rancang duk sembang kat media sosial tanya bila nak keluar sesama kan
Akhirnya perkara tak dirancang tu lebih baik.. 

Keluar dengan mereka bertiga misi mencari restoran yang ada ikan bakar..
Kami makan malam di Shelly Seafood Kuala Ibai, bawah jambatan bebetul tepi sungai
Dahla air sungai pasang besar woih nasibla tak terapung kami semalam
Hahaha okay gurau je!πŸ˜†

Menu :
Ikan Siakap Bakar,
Sotong Celup Tepung, Sayur Kailan 2 set, Tomyam Campur 2 set,
air biasa biasa je 4, sambal belacan 2..


Masa dah siap pilih ikan dan sotong,
Husniey suruh pekerja di kedai tu timbang dan terus diberitahu harga..
Dekat situ je ikan siakap seekor dan
sotong bersaiz besar 2 ekor sudah
berjumlah RM 51 siap masak 
πŸ˜‚

Jujurnya mahal juga tu pada Husniey, sebab pernah makan kat tempat lain yang murah sikit. Tapi dah kami malas nak pergi jauh jadi pergi yang dekat jela. 
Nasib sedap je semua menu tu
Haa sebelum terlupa semuanya berjumlah RM 83 (4 orang makan)



Selepas makan Husniey mengajak kawan kawan menonton wayang. Eh tengok jam dah pukul 9 malam sempat ke, beli tiket pun belum check jadual pukul 9.30 last movie Pitch Perfect 3.. 😁

Disebabkan rasanya mungkin ini kali terakhir kami akan keluar habiskan masa bersama sama.. Jadi husniey pun dengan riang ria bersetuju nak belanjakan mereka tiket wayang. Hahaa suka benorla bebudak ni tau
Yelah diaorang semua masih student, fahamlah kekurangan duit kan πŸ˜‚
RM 10 pun dah terasa besar nilai
Husniey pernah merasai saat itu dulu
Pulak tu sekarang diaorang tengah final,
dah nak habis dah study di UMT tu
Mungkin susah dah lepas ni nak jumpa spend time disini (Semua bukan asal orang Terengganu)
Sempat kami bergambar sebelum masuk menonton






So macam mana okay tak movie Pitch Perfect 3 tu? Best sangat!
Husniey dan kawan kawan memang tak berhenti gelak. Tak kering gusi 
Kalau nak menonton kali kedua pun tak bosan
Recomendded😍




Alhamdulillah.. Kadang kadang sesuatu yang perkara yang kita tak rancang,
tak terlalu berharap itu lebih baik
Umpama kejutan dari Allah kan?




22 comments:

  1. Ana 2 kali makan dkt shelly tu husniey tp xupdate kt blog sbb masa tu tak aktif blog lagi. Sedap juga. Penuh sokmo tu. Dekat dgn rumah makcik ana. Harga bagi ana ok sebab lebih kurang sama dkt tempat lain. Guma slow bab service.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah sebelum ni pun pernah makan sini,tak update jugak.. Haha sedap pun sedap je.. Cuma harga kejut jugakla.. Tapi masih berbaloi kalau nak pergi yang dekat dengan bandar kan.. Semalam kami pergi ramai jugak orang walaupun weekday je.. Kena pergi awal sikit lepas maghrib baru okay kot services.. Lepas isyak terus ramai orang serbu.

      Delete
  2. Alhamdulillah...bila dapat jumpa kawan...seronok lain macam...mini reunion ye...kesempatan yang ada isi dan manfaatkan..esok tak tahu macam mn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah itulah kak pc.. Lama dah duk rancang, last last terjadi tanpa dirancang rapi pun πŸ˜‚

      Delete
  3. Selamat tahun baru 2018.
    Mungkin harga ikan dan sotong tengah mahal sebab musim tengkujuh.
    Nelayang tak turung ke laut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam tahun baru jugak WP.. Betul tu, pun terfikir jugak semalam musim tengkujuh laut bergelora 😊

      Delete
  4. Selamat thun baru Husniey!bestnya hang out,seriusla makin berusia sume buzy smpai ssh nk jumpa wlupun dkt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Tahun Baru jugak Mas.. Moga happy selalu.. Itulah dah makin dewasa ni, susah nak jumpa memasing ada life kan.. Huhu

      Delete
  5. bestnya , sekali sekala open table dengan kawan - kawan memang kenangan yang tak boleh lupakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu CCL.. Antara kenangan yang manis.. Tu yang publish kat blog.. Sebab peluang macam ni bukan datang banyak kali kan.. Kalau datang pun, mungkin tak sama 😁

      Salam tahun baru CCL!

      Delete
  6. bestnye sesekali dapat hangout cmni kann...hihih..bertemu di tanah terengganu yea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best.. Sesekali kena buat jugak..Ya,husniey memang menetap di Terengganu.. Kawan kawan je orang jauh.. Belajar disini.. Salam Tahun Baru Cik Mar 😍

      Delete
  7. Nanti datang terengganu..singgah rumah rabia ya kakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah Rabia.. Salam Tahun Baru 😊

      Delete
  8. Seronoknya hangout dengan kawan2 . selamat tahun baru (:

    ReplyDelete
  9. tak pernah lagi ke situ & tak tengok lagi pitch perfect 3. Tengok trailer macam tak best. Anyway, selamat tahun baru sis :D

    ReplyDelete
  10. girls day out gituuu
    bila dah kerja ni, rakan-rakan seuniversiti adalah antara orang yang selalu dirindui

    ReplyDelete
  11. Selamat Tahun baru Husniey...

    ReplyDelete
  12. Selamat tahun baru Husniey.. bestkan dapat kumpul dengan kawan sekali sekala..

    ReplyDelete
  13. sedapmya makanan tu. mesti best kan makan dan dapat keluar dengan kawan kawan. selamt tahun baru :)

    ReplyDelete
  14. teringat masa bujang2 dulu selalu kuar makan dgn member2...pastu melalak karaoke di umah...skrg ni cuma tinggal kenangan...

    ReplyDelete

Komen yang membina sangat dihargai.
Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan membaca penulisan saya. InsyaAllah, akan saya kunjungi blog anda semula.

Must Read

INSTAGRAM

CARI PENGINAPAN

Booking.com