Step By Step Highlight Stories Instagram - Husniey Husain

Saturday, 6 January 2018

Step By Step Highlight Stories Instagram


Assalamualaikum and Hi!

Husniey pada mulanya tak faham mana fungsi highlight di Instagram
Tapi bila tengok di profile rakan rakan ada highlight stories ni macam wow..
Boleh buat macam folder stories la ๐Ÿ˜

Jika di instagram anda ada berkongsi pasal Makanan, Resepi, Aktiviti Harian
semua tu boleh dicantumkan lalu diletakkan dalam satu folder di profile Instagram ๐Ÿ˜Š



Langkah - Langkahnya Mudah Sahaja 



1) Pergi ke Profile, klik pada New



New


2) Selepas itu akan ada seperti ini, 
simpanan stories yang dah ada (sehingga 4 minggu yang lepas pun masih ada)




3) Pilih gambar yang sesuai
Contohnya nak letak tajuk
'Rutin Mingguan' jadi pilihlah yang berkaitan 
(aktiviti Berbasikal, Jalan jalan, Makan)

4) Setelah selesai membuat pilihan
klik Next


5) Masukkan Title, dan juga boleh edit cover photo
Pilih yang anda suka

6) Dah selesai, klik Done



Lihat di profile Instagram anda



Husniey suka betul fungsi Highlight ni
Untuk edit semula dan delete terus pun boleh


Semoga bermanfaat! ๐ŸŒธ


21 comments:

  1. Kak PC belum ada ig...insyaAllah mana tahu bila ada ig nanti...boleh rujuk entri ni...terima kasih Husniey๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  2. Kak Sue pun memula tak paham juga, cuba klik-klik je Husniey.. ehehe..

    ReplyDelete
  3. New info for me.. IG semakin advance..
    Best boleh simpan gambar ikut category..
    Thanks for sharing HH :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most welcome sis LZ..
      Haah makin advance sekarang.. Bermacam tools ada :')

      Delete
  4. Hehehe Mai belum sempat explore lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti sempat explore la Mai, senang je ni.. Hehe
      Buat highlight kucing kesayangan pun okay jugak tu :)

      Delete
  5. terimakasih husniy share.. kalo tak memang tatau apae benda tu..huhuhuhu.Nak kena edit semula yeaa..terimakasih skali lagi ya

    ReplyDelete
  6. suka3..boleh simpan lama2 =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann.. Baru best kan, tak hilang.. Hehe
      Tak payah beratkan phone storage

      Delete
  7. Oo mcm tu rupanya. Baru ana tau. Ingat apa lah fungsi highlight ni dkt ig tu. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer Ana :D
      Kadang tak faham sangat fungsi fungsi butang di media sosial ni,kena godeh dulu..huhu

      Delete
  8. Kalau tak ada butang highlight story means instagaram x update lagi ke?

    ReplyDelete
  9. betul! feature baru ni bolehkan kita save ig stories kita. tak dela lesap lepas 24hrs. haha

    ReplyDelete

Komen yang membina sangat dihargai.
Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan membaca penulisan saya. InsyaAllah, akan saya kunjungi blog anda semula.

INSTAGRAM

CARI PENGINAPAN

Booking.com