Mencari Serum Terbaik Untuk Rawat Jerawat Jeragat? 5 Serum ini Yang Patut Anda Cuba! - Husniey Husain

Saturday, 28 July 2018

Mencari Serum Terbaik Untuk Rawat Jerawat Jeragat? 5 Serum ini Yang Patut Anda Cuba!


Ketika usia mencecah ke 25 tahun ke atas wanita di Malaysia akan bertungkus lumus mencari pelbagai penyelesaian atau pencegahan untuk menampakkan diri kekal cantik dan awet muda, heee tidak ketinggalan juga bagi diriku ini :D

Terdapat pelbagai jenis produk kecantikan yang terdapat di pasaran yang boleh kita dapati untuk merawat wajah yang bermasalah. Dalam banyak jenis produk kecantikan, serum adalah antara yang termahal harganya. Pembersih muka, moisturiser, toner, selalunya agak murah harganya berbanding serum. Apa yang penting adalah anda perlu mengetahui fungsi serum dan permasalahan yang terdapat pada wajah anda sebelum membeli dan menggunakannya

Ketahui Jenis Jenis Serum dan Fungsinya 
·         Serum Vitamin C
·         Serum Vitamin E
·         Serum Colagen

Serum Vitamin C
Jenis serum vitamin C paling banyak ditemukan dan digunakan. Kebiasaanya serum ini berfungsi sebagai antioksidan pada kulit dan akan berfungsi sebagai mencegah ataupun memperlambat dari proses penuaan. Serum ini tergolong baik dan bagus digunakan untuk mengatasi masalah kulit kusam. Selain itu ia turut berfungsi mencerahkan atau memutihkan kulit serta untuk mencegah proses penuaan maka anda

Serum Vitamin E
Serum yang mengandungi vitamin E adalah serum yang berfungsi sebagai antioksidan. Antioksidan untuk kulit wajah. Selain itu serum vitamin E juga selalunya bermanfaat sebagai pelembab kulit, selalulah mengamalkan pemakaian serum vitamin E kerana serum tersebut akan mempertahankan kelembaban kulit serta melindungi kulit dari udara tercemar yang terdapat pada kawasan sekitar seperti asap rokok dan kendaraan atau cahaya UV

Serum Colagen
Colagen merupakan komponen protein yang dapat membentuk struktur kulit wajah, dan pembuluh darah yang berproses secara semulajadi. Makin anda bertambah usia , zat kandungan colagen pada tubuh akan berkurangan. Hasil dari penelitian yang dilakukan pada manusia berusia 30tahun, manusia akan kehilangan colagen ditubuhnya antara 15%-20% dan akan terus bertambah pada apabila usia kita bertambah. Sejurus colagen didalam tubuh berkurangan, fungsi dari kekenyalan dan kulit juga akan berkurang, dari itu fungsi dari serum colagen adalah membantu mempertahankan ketegangan kulit

Serum Serum Terbaik Yang Terdapat Di Pasaran

Antara serum terbaik yang terdapat di pasaran yang anda boleh mencubanya ialah, 

ROSKEN BIO SERUM

1) Serum brand Rosken ni adalah membantu mengurangkan dan merawat keadaan kulit yang tipikal seperti rupa regangan, parut, keadaan kulit yang tidak merata, kulit yang sangat kering dan kulit yang sedang mengalami penuaan. Harga untuk produk ni RM28.00 (50ml)


2) Serum kedua yang hangat di pasaran ialah Nutox Renewing Treatment Essence 
berharga RM 75.90 di pasaran. Sesuai untuk anda yang mempunyai masalah kulit kusam dan ingin tampak berseri-seri. Diformulakan dengan LumiNes proprietari, bertujuan melembapkan dan untuk memperbaiki tekstur kulit. 

3) Pure Beauty Pink Pore Perfection. Merupakan produk kecantikan buatan dari Korea Selatan, sesuai untuk golongan kulit berminyak dan pori terbuka. Untuk kulit kombinasi juga dibolehkan. Berharga RM 72.90


4) Clinelle Whiten Up Brightening Serum. Serum ini for all skin types dan merupakan serum untuk Brighten, Hydrate, Gynerate. No Paraben. Berharga RM 89.90. Berfungsi membantu sekatakan tona kulit, terdapat kandungan vitamin c berfungsi untuk kulit lebih halus dan lembab


Dr Beau Serum



5) Merupakan serum terbaik yang pernah husniey cuba. Banyak perubahan pada kulit wajah husniey bila mengamalkan setiap hari menggunakan Dr Beau Serum. Dah sebulan lebih menggunakannya memang betul produk ini tidak ada bahan berbahaya. Tak ada kesan sampingan buruk. 
Wajah husniey sebelum menggunakan Dr Beau 

Selepas menggunakan Dr Beau Serum. 
Gambar terbaru ini pada June 2018 


Gambar terbaru husniey pada Julai 2018 setelah menggunakan Dr Beau Serum selama sebulan lebih. Parut hitam tidak kelihatan ketara (makin pudar) dan kulit makin cerah ๐Ÿ˜ I like. Thank you Dr Beau Serum! 
Kandungan bahannya ialah dari vitamin E, sangat sesuai dengan husniey yang mempunyai masalah parut jerawat dan sedikit jeragat akibat kulit kering. Pernah cuba mendapatkan rawatan di medispa, juru estetika yang merawat maklumkan bahawa kulit husniey masalahnya satu je. Kulit kering. Bila kering cepat nampak kusam dan kadang kala akan nampak lebih tua dari usia. Huihh memang sesuai sangatlah repair guna serum. Alhamdulillah mujur ada kesedaran awal.  Walaupun serum ini berbentuk cecair yang mengandungi minyak. Ini antaranya bahan yang terbaik terdapat di dalam Dr Beau Serum

Rosehip Oil
Rosehip Oil yang melembutkan, melembabkan dan menjaga kesihatan kulit

Argan Oil yang sesuai untuk semua jenis kulit akan mengawal lebihan minyak pada kulit dan bagus untuk kulit kering.


Apricot Kernel Oil yang ringan dan menyerap dengan cepat berfungsi sebagai pelembap yang baik terutamanya untuk kulit yang sensitif.Ianya kaya dengan vitamin A, C dan E yang melindungi kulit daripada tanda-tanda penuaan dan kerosakan daripada matahari.

Wheat Germ Oil pula adalah salah satu sumber terkaya vitamin E, A dan D, protein dan mineral.

Evening Primrose Oil mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk kulit sensitif dan ianya memastikan kulit sentiasa segar dan selesa.



Mudah dibawa 

6 SEBAB KENAPA PERLU MENCUBA DR BEAU SERUM 

  1. Sangat sesuai untuk wanita Asia
  2. Meresap ke dalam kulit dengan pantas
  3. Bau harum dan wangI semulajadi
  4. Tidak melekit
  5. Rasa segar dan nyaman
  6. Mudah dibawa kemana sahaja

ANTARA KELEBIHAN VITAMIN E DR BEAU SERUM :

1. Mudah dipakai. sapu aje terus meresap ke dalam kulit.

2. Bertindak sebagai pelembab muka dan melindungi kulit dengan spf 50.
3. Boleh dijadikan base make up.
4. Boleh blend dengan foundation.
5. Tahan lama.
6. Glowing.
7. Boleh guna pada rambut, tumit, bibir dan bahagian badan yang lain.
8. 100% organik, tiada bahan kimia.
9. 100% argan oil, rosehip oil, almond oil, apricot kernel, evening primrose dan wheatgerm.
10. Sesuai untuk semua peringkat umur.
11. Sesuai untuk semua jenis kulit : normal, sensitif, breakdown, jerawat, alergik dll.


KLIK SINI UNTUK LIHAT

 >>TESTIMONIAL PENGGUNAAN VITAMIN E DR BEAU SERUM <<

HARGANYA DR BEAU SERUM RM 96

MAKLUMAT LANJUT UNTUK DIHUBUNGI :


Laman Web: www.teja.com.my

Facebook Page Dr.Beau: https://web.facebook.com/drbeaumalaysia/?ref=bookmarks

Link Channel Youtube: https://www.youtube.com/channel/UClHXFfo-FRzC36O-JvQ6vJA?view_as=subscriber


Instagram Dr Beau:

 https://www.instagram.com/drbeau_official/?hl=en


Nombor Telefon: 016 963 3443

11 comments:

  1. Terbaiklah...yang best organik tu....boleh kak PC cuba ni...

    ReplyDelete
  2. masih mencari serum yang sesuai dengan muka huhu

    ReplyDelete
  3. CT pakai pore beauty pink Korea tu.. kat Watson kan.. tapi tak pakai serum tu. just beli yang patches untuk cuci muka tu. menarik2 cuma bau chemical agak kuat..

    serum penting. lagi2 nak sampai 3 series ni..

    ReplyDelete
  4. wah betul2 nampak perbezaan positif lah
    nak kena cuba juga nih

    ReplyDelete
  5. eh baru je baca novel ada sebut pasal rosehip oil tengok2 ada produk dia :D

    ReplyDelete
  6. Wahhh patutlah husniey makin cerah skrg. Baru tau rahsia dia. Serasi lah tu dengan kulit husniey. Yg penting bahan2 yg diguna selamat.

    ReplyDelete
  7. Boleh try riki tentang produk ni jugakla. Nak kena beli serum sebab dah nak habis..

    ReplyDelete
  8. Comei ja capsule serum dr beau nii

    ReplyDelete
  9. Haah selalu tertanya-tanya jugak kenapa serum lebih mahal walaupun saiz dia paling kecik antara semua produk lain hehe btw memang nampak perubahan pakai Dr Beau serum tu :)

    ReplyDelete
  10. tapi hati2 la ye..makesure content tu selamat digunakan.. sbb sy selalu jumpa pesakit yg rosak fungsi hati kerana makan serum2 yg x lulus.. :) dan ada kontent bahaya..

    https://aliefmuncung.blogspot.com/2018/07/kehidupan-hantu-di-dunia-hantu.html
    https://aliefmuncung.blogspot.com/2018/07/alkisah-pada-abad-ke-20-wujud-seorang.html

    ReplyDelete

Komen yang membina sangat dihargai.
Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan membaca penulisan saya. InsyaAllah, akan saya kunjungi blog anda semula.

INSTAGRAM

CARI PENGINAPAN

Booking.com