Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion; Penyegar Pelembap Dalam Satu Langkah - Husniey Husain

Sunday, 14 July 2019

Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion; Penyegar Pelembap Dalam Satu Langkah


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Semoga anda sentiasa ceria selalu dipermudahkan segala urusan. Saban hari banyak pilihan produk kecantikan yang baru keluar di pasaran, tinggal buat pilihan mana yang bersesuaian dengan masalah kulit kita. 


Kini Safi Balqis turut mengeluarkan rangkaian terbaru dan rasanya ini antara yang terbaik. 2 in 1. Jimat masa dan wang korang tau. 


Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion, bersaiz 100 ml mengabungkan formulasi penyegar & pelembap dalam satu langkah. Wahh serius hebat bukan. Yang paling best ia untuk penjagaan kulit yang ringkas, namun memberikan kesan lembapan yang optimum.




Tentang Safi Balqis OxyWhite Losyen Pencerah Menghidrat; 

Ia bertindak dalam memberikan 2x penghidratan dan kesegaran dengan satu penggunaan. Meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum. Kulit rasa lembap sepanjang hari. Turut diperbuat daripada 5 jenis Hyaluronic Acid;


  • Macro Hyaluronic Acid
  • Nano Hyaluronic Acid
  • Bio-Hyaluronate
  • Oligo-Hyaluronic Acid
  • Super Nano Hyaluronic Acid



Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
Mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindung IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE. Kalau nak tahu, Nano Oxygen membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar segar, bermaya dan berseri manakala Nano BioWhite memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna. Fuhh hebat bukan?


Sedikit Review Ikhlas Dari Penulis

Ini jujur ya, hasil menggunakan Safi Hydrating Lotion ini hampir dua minggu lebih, sangat selesa bila sapu tu tak rasa melekit langsung dan suka ianya berbau wangi tak seperti sesetengah produk tu bila sapu ada bau yang kuat. 




Teksturnya okay tak terlalu pekat. Selalunya setelah husniey selesai rutin mencuci muka pasti tak lupa sapukan ia; dua kali sehari dah cukup. Tapi rasanya macam lebih dari dua kali sehari tu kot husniey guna. Sebab serius suka dengan teksturnya. Kulit pun nampak seperti ada perubahan sikit, makin cerah dan lembap. Pori juga makin mengecil. Bila rasa banyak kesan positif macam ni, percentage untuk repeat order mestilah tinggi :)

10 comments:

  1. Safi sentiasa mengeluarkan produk baru kan Husniey..tak sempat nak mencuba dah ada yang baru tu yang jadi seronok..hehehe..seronok nak mencuba.

    ReplyDelete
  2. Kak Sue pun suka guna Safi Balqis yang baru nie.. memang best..

    ReplyDelete
  3. macam best je ni, ekin suka mana2 produk yang ada hyaluronic acid ni.. ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป

    ReplyDelete
  4. bagusnya mudah meresap dalam kulit, tak perlu tunggu lama lepas apply dekat muka.

    ReplyDelete
  5. Instant product utk dpt muka yang lembap dan segar. Molek bawa travel ni husniey.

    ReplyDelete
  6. hehe sama jugakk lebih dari dua kali sehari guna sebab suka sangat!

    ReplyDelete
  7. brand feveret semasa remaja..hehe

    ReplyDelete
  8. Best kan Safi yang baru ni sebab cepat meresap dan wangi :)

    ReplyDelete
  9. Nama je ada acid tapi acid yang baik untuk kulit kan

    ReplyDelete
  10. suka... mek pun pakai jugakk

    ReplyDelete

Komen yang membina sangat dihargai.
Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan membaca penulisan saya. InsyaAllah, akan saya kunjungi blog anda semula.

Must Read

INSTAGRAM

CARI PENGINAPAN

Booking.com