Bersantai di Pulau Warisan Kuala Terengganu, Makan Churros KT

Menikmati Churros Sedap Dekat Pulau Warisan, Kuala Terengganu. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kalian. Haritu kebosanan melanda la...


Menikmati Churros Sedap Dekat Pulau Warisan, Kuala Terengganu. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kalian. Haritu kebosanan melanda lama tak keluar dengan adik Balqis, husniey call adik ajak keluar pergi jalan-jalan cari makan dekat sekitar Pulau Warisan. Alah dekat mana pula Pulau Warisan? Ia berdekatan bersebelahan dengan Kampung Cina. Selalunya disini ramai yang datang memancing dan bersantai. Dari sini juga anda boleh jalan-jalan ke Pesisir Payang.


Sudah makin ramai peniaga yang berniaga di Pulau Warisan. Terdapat pelbagai jenis makanan jalanan yang dijual disitu dan anda boleh cuba. Sekarang ini tak kira hari biasa atau hari minggu. Rasanya setiap malam ada aje orang berniaga disitu. Dah tak sunyi Pulau Warisan. Jarang dapat peluang hangout dengan adik Balqis kebetulan dia ada kat Kuala Terengganu dah masuk semester baru. Husniey teringin nak makan benda manis yang rangup lalu mencuba Churros dekat gerai Churros KT. Sedap ada bermacam jenis perisa. Love at first bite! ✨

Tengok banner ini maknanya betullah gerainya

Suka tengok.. 


Menu Churros KT -- Sekali Makang Nak Lagi

Churros Regular (Gula, Cinnamon, Strawberry, Blueberry, Chocolate, Susu Krimer, Pandan Kaya)

Churros Special (Krimer Manis, Chocolate Nestum, Chocolate Strawberry, Chocolate Oreo, Chocolate Chocolate, Chocolate Peanut, Chocolate Cornflakes, Chocolate RainbowHusniey jatuh suka dengan Churros berperisa cheese + krimer manis perisa chocolate, chocolate nestum, dark chocolate. Haih macam banyak juga perisa yang sedap lagi terbaik bila kita dapat makan churros yang masih panas. Dough Churros nya pula lembut dan terasa ranggup. Kalau anda datang jalan jalan ke Pulau Warisan serius korang kena try Churros dekat sini. Cari aje gerai yang tertulis Churros KT. Harga dari RM 3 bagi 5 pcs manakala RM 5 bagi 10 pcs. Murahnya bukan? 
Terdapat juga menu Churros special yang itu kena tambah RM 1. Itu yang husniey geram terus merasa banyak jenis perisa. Harga yang berpatutan. Saiz churros padan dengan harga. Ralit melihat menggunakan alat untuk keluarkan dough Churros lalu menggoreng di dalam kuali. Team Churros KT hebat dalam memastikan Churros yang dijual berkualiti, so memang ia masak molek ya. 


Churros KT juga turut mengambil tempahan untuk sebarang majlis seperti majlis perkahwinan, hari lahir, kenduri kesyukuran. Jadi jika berminat untuk merasai keenakan Churros, jangan lupa serbu gerai Churros KT ya. 

Churros KT
📍 Pulau Warisan Terengganu 
📍Waktu Urusniaga: 6 pm - 12 am
setiap hari buka kecuali Sabtu

📍 Phone Number 018-3934976

You Might Also Like

11 comments