Pacific West Cook Show @ Tefal Carnival Sale | 26 NOV 2017 - Husniey Husain

Sunday, 3 December 2017

Pacific West Cook Show @ Tefal Carnival Sale | 26 NOV 2017


Assalamualaikum and Hi everyone 😘

Pada Ahad 26 November husniey berpeluang dan berkesempatan menghadiri cook show yang dianjurkan oleh syarikat terkemuka yang mengeluarkan produk makanan laut iaitu ;
Pacific West. 

Diadakan di Pusat Konvensyen Shah Alam, Selangor
Rangkaian produk Pacific West telah menjadi pilihan keluarga di kebanyakan negara


Produk ini boleh didapati di lebih daripada 20 buah negara di seluruh dunia,
paling terkini di Disneyland (Paris, Hong Kong dan Shanghai).

Baru baru ini Pacific West telah melancarkan produk terbaru iaitu Cheesy Fish Fillet, yang pasti ianya memang lazat dan senang disediakan serta pasti digemari oleh semua lapisan masyarakat

Program Cook Show bermula dengan 
Chef Leong dari Pacific West beliau berkongsi 3 resepi ringkas
iaitu Trio CanapΓ© Cheezy Fish Fillets, Cheezy Fish Wholemeal Sandwich, Cheezy Fish, Caesar Salad
and Cajun Crisp Onion Flower



Chef jemputan yang kedua Dr Ezani (juara Masterchef Malaysia)
Berkongsi 2 resepi ringkas; 
Salted Egg Yolk Black Pepper Tempura Fish Fillets dan 
Salt & Pepper Squids with Tiga Rasa Sauce



Chef jemputan yang terakhir iaitu Chef Bryan
Turut berkongsi 2 resepi : 
Crispy Calamari with Pickles & Tempura Fish Fillets and Mixed Vege Spring Rolls 



Untuk makluman anda semua,
Perkara yang istimewa tentang produk makanan ini bersedia untuk dimasak, tidak perlu menunggu lama setelah keluarkan dari peti sejuk (freezer) boleh terus ke fryer / oven.. Serta senang disediakan.. Husniey pun suka dengan produk inovasi seperti ni.. Memudahkan urusan seharian untuk memasakπŸ‘

Di kesempatan ini husniey juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak Pacific West yang telah menjemput dan memberikan cenderahati produk 
makanan
Sedap sangat, anda semua patut cuba!



Sempat merakam gambar rakan rakan bloggers



Seronok dapat bertemu mesra dengan mereka


Suasana meriah semasa Cook Show

Pengacara majlis dan Chef Leong 


Demonstrasi memasak Dr Ezani

Suasana di booth Pacific West 

Yes, memang sedap! 



Stok musim hujan penuh dalam peti Husniey 😝



Dah pun rasa, memang berpuas hati!
4.5 / 5 πŸ‘



Produk Pacific West boleh didapati di semua cawangan utama dan runcit di Malaysia seperti AEON, AEON Big, Tesco, Giant, Sunshine, dan banyak lagi..


Untuk melihat pelbagai resepi boleh layari DISINI 

🌸 Contact Pacific West careline at
1800 888 389 or browse their website 
Pacific West's Facebook page


Semoga bermanfaat!
Thank you for reading this entry 🌸




11 comments:

  1. wow... meriahnya... nampak pun sedap, kenyang perut senang hati..

    ReplyDelete
  2. Sedapnya, tapi sy pantang makanan seafood...

    ReplyDelete
  3. Ana dah cuba resipi salted egg tu husniey. Memang sedap dan mudah sgt. Esok nk repeat lg. Hehe.

    Happy dpt jumpa husniey.ada rezeki jumpa lagi ye.

    ReplyDelete
  4. Product ni memang popular dan menjadi kegemaran!
    Bestnya tengok carnival ni, rugi tak pergi

    ReplyDelete
  5. Bestnya. Dulu zaman student selalu beli produk Pacific west

    ReplyDelete
  6. i would definitely love to try the spring rolls.

    jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  7. Wah bestnya berjumpa sesama blogger

    ReplyDelete
  8. Bestnya dapat jumpa geng blogger lain especially Blogger Ana Suhana. Jeles2.huhu

    ReplyDelete
  9. Sedap kan Husniey produk dari Pacific West nie.. Seronok juga dapat kenal Husniey, harap dapat jumpa lagi next event ya..

    ReplyDelete

Komen yang membina sangat dihargai.
Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan membaca penulisan saya. InsyaAllah, akan saya kunjungi blog anda semula.

INSTAGRAM

CARI PENGINAPAN

Booking.com