Lagu Melayu Best 2019 - Alalala Sayang Dan Drama - Husniey Husain

Monday, 8 July 2019

Lagu Melayu Best 2019 - Alalala Sayang Dan Drama

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kalian. Lama rasanya tak update blog. Haa jomlah kita kasi buang habuk sikitlah. Bulan June lalu sikit aje entri husniey berpeluang update. Harap bulan ni mood okay je sokmo. Please pergi jauh mood malas, mood kelaut tu so boleh fokus update banyak entri yang tertangguh nak nak entri travel ๐Ÿ˜

Husniey suka lagu Alalala sayang ni walaupun masa first impression husniey dengar macam amendee laaa lagu gini. Tapi dengar kali kedua ketiga jatuh suka pula. Okaylah muzik tu. Rasanya lagu dibawah ini antara top lagu Melayu bagi tahun 2019 kot, sebab selalu sangat dengar dekat corong radio. Yelah kadang pendengar ni nak release stress jugak, dengar lagu pop bolehla buat yang badmood masam tu bertukar jadi tersenyum seorang. Yang mana isteri ke suami ke merajuk tu boleh cuba pujuk dengan lagu ni kan ๐Ÿคฃ



Lirik Lagu Alalala Sayang by Azarra Band


Sayang sorry ku tak sengaja
Melukai hati kamu
Bukan niatku mengabaikan kamu
Sayang jangan bluetick saja
Ku tahu kau menduga ku
Bukan niatku melukai kamu

Adakala ku terlupa adakala ku terleka
Pabila gembira bersua bersama temanku
Hello sayang tengah buat apa
Mengapa muncung begitu
Lalalala ku sayang padamu
Hello sayang jangan lama lama
Nanti tidur ku tak lena
Lalalalalaa sungguh aku sayang kepadamu

Adakala aku terlupa adakala ku terleka
Pabila gembira bersua bersama temanku
Hello sayang, tengah buat apa
Mengapa muncung begitu
Lalalala ku sayang padamu
Hello sayang jangan lama lama
Nanti tidur ku tak lena
Lalalalala sungguh aku sayang kepadamu
.
.
.



Lirik Lagu Drama, Drama Band

Selindung di balik wajah indah
Bila kau senyum aku bagaikan terpanah oleh mantera..
Sebenarnya
Lidahmu bercabang dua
Saat ku sedar hampir saja aku terlewat untuk selamatkan diri
Curiga, madahmu penuh curiga
Setia, bodohnya aku setia
Pendusta, kau seorang pendusta yang penuh dengan drama.
Dralalalalala kau memang drama
Dralalalalalala kau memang drama

Sebenarnya
Lidahmu bercabang dua
Saat ku sedar hampir saja aku terlewat untuk selamatkan diri
*Curiga, madahmu penuh curiga
Setia, bodohnya aku setia
Pendusta, kau seorang pendusta yang penuh dengan drama....
Dralalalalala kau memang drama
Dralalalalalala kau memang drama!
Ulang *
.
.

Sekian saja entri kali ini, entah kenapa kedua lagu ini ada persamaan lirik. Lalalalala tu yang sama, hahahaa okay kelakar pulak rasanya. Btw lagu Drama ini tuan suami suka katanya kalau tengah bertugas bawa bas tu, lalu lebuhraya takde lah mengantuk sangat. 
Memang berjalan jauh kena ada stok lagu rancak kot baru tak mengantuk kan? :D 


5 comments:

  1. Setuju..lagu ni kalau pandai pilih boleh jdi medium untuk memujuk atau buat situasi ceria...dengar lagu pun boleh berubah mood..Kak PC dengan en suami pun kadang dengar lagu boleh ketawa-ketawa..jadi terapi juga.

    ReplyDelete
  2. Ana pun suka lagu alalala sayang tu. Kalau tgh drive rasa santai je bila dgr.

    ReplyDelete
  3. owh tak pernah dengar pula lagu alalala sayang ni. baru je tau. hehe.

    ReplyDelete
  4. tak pernah dengar lagi nanti boleh try dengar

    ReplyDelete
  5. Weh tak pernah dengar alala sayang tu. comel pulak baca tajuk dia

    ReplyDelete

Komen yang membina sangat dihargai.
Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan membaca penulisan saya. InsyaAllah, akan saya kunjungi blog anda semula.

Must Read

INSTAGRAM

CARI PENGINAPAN

Booking.com