Backpack You Must Have - Really In Love With This High Quality Bag; Gaston Luga! - Husniey Husain

Breaking

Husniey Husain

Menulis Dari Hati, Via Jari Jemari

Post Top Ad

Thursday, 22 April 2021

Backpack You Must Have - Really In Love With This High Quality Bag; Gaston Luga!

Really In Love With Backpack From Gaston Luga, Brand From Sweeden!



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Hai guys, moga semua dalam keadaan sihat dan masih bertenaga untuk meneruskan ibadat berpuasa dan lain-lain ibadat di bulan Ramadan yang mulia. Ketika husniey membuat carian jenama backpack di Google, jumpa jenama Gaston Luga ini. Tengok gambar dekat laman web pun dah berkenan, cantik betul rekaan beg galas ini. Apa lagi terus add to cart! Beg galas sedia ada sudah lama koyak dan rosak. Selalu beli yang murah je. Menyesal juga beli yang murah cepat rosak. Kali ini Husniey nekad menggunakan beg galas yang tahan lasak dan berkualiti. Senang, mahal sikit pun takpe kan.


About Gaston Luga: Carry Your Life Effortlessly


Sedikit pengenalan tentang jenama Gaston Luga. Ia adalah jenama yang ditubuhkan di Stockholm, Sweeden. Diciptakan dengan visi untuk anda menjalani hidup dengan gaya yang mudah. Pengeluar beg galas dan aksesori berkualiti. Reka bentuk yang diilhamkan dari gaya hidup Scandinavian.


Design Philosophy

Conceived with both Scandinavian aesthetics and functionality in mind. Bridging the gap between function and design Gaston Luga want to feed your everlasting curiosity and be a committed companion on both your next journey and throughout your whole life. Offer you timeless products that are focused on design, sustainability, and flexibility


Rambang mata kan, banyak design cantik.
Beg galas saiz kecil ini sesuai untuk kegunaan harian



Splash sesuai untuk digunakan ketika travel, bersaiz 12 L 

By mixing the new and old with a touch of pop and underground, their products are inspired by current design trends, as well as timeless popular influences. Wow, sounds interesting, right? 

 

Produk Yang Mesra Alam Semulajadi

Gaston Luga dengan reka bentuk abadi. Ditubuhkan di Stockholm, tidak hanya berusaha keras untuk memenuhi keperluan pasaran tetapi mereka juga beri sepenuh komitmen untuk memastikan setiap produk mereka ada elemen berasaskan Skandinavia.


Sejak hari pertama, Gaston Luga berusaha menuju mindset yang sedar dan menyumbang ke arah planet yang lebih baik. Produk Gaston Luga yang mesra alam semulajadi. Terbaiklah! Untuk pengetahuan anda, jenama ini sangat menitik beratkan tentang semua bahan yang digunakan, dan juga kaedah pengangkutan, agar mempunyai kesan terhadap iklim serendah yang mungkin. Sebagai contoh, mereka hanya menggunakan kulit vegan dan bukan kulit haiwan di semua produkSemua pembungkusan kotak juga dibuat dengan kertas bersertifikat FSC dan dicetak dengan dakwat soya. Good job! 👍
Packaging yang mesra alam

Selain itu, Gaston Luga juga telah menjadi organisasi yang berkecuali karbon sejak tahun 2019, dengan kerjasama dengan Carbon Footprint Ltd untuk mengimbangi pengeluaran karbon dioksida dengan menyumbang kepada Escarpment Environment Conservation Network (Esconet) untuk menyokong projek memulihkan hutan tempatan di Great Rift Valley di Kenya.


Beg Galas Praper Dan Classy Yang Unik, Bergaya 

Semua reka bentuk serta warna memikat hati. Gaston Luga merupakan pengeluar beg galas yang sememangnya mejaga kualiti. They provide multiple size from daypacks, travel bags. I really in love with this backpack. Everyday scroll their website and add to wishlist. Jomlah kita berkenalan dengan dua jenis beg galas iaitu Praper dan Classy. Nampak sama, tapi keduanya berbeza namun ada keistimewaan masing-masing. 


This is Praper :)

Material yang diperbuat dari PU leather, and strong durable canvas. Mempunyai ruang penyimpanan yang besar, bersaiz 18 liter dan beratnya 1kg, ia boleh muat pakaian untuk bercuti 3 hari 2 malam. Lebih menarik, dalam beg galas jenis Praper ini turut mempunyai ruang untuk komputer riba. Kemudahan untuk bawa komputer riba kemana saja. Senang bila muat hanya dalam satu beg. 





Ini gambaran barang-barang yang boleh dimuat di dalam beg ~


Tali beg boleh dilaraskan. Tak perlu lagi keluar rumah bawa beberapa buah beg. Nak puji kemasan pada bahagian jahitan tali, dan keunikan pada keseluruhan reka bentuk, ia memang menarik. Mudah digayakan dan dibawa (effortless) tak terasa berat pun kalau bawa barang banyak. Ia juga hadir dengan 4 jenis warna yang anda boleh dapatkan iaitu Brown Black, Olive Black, Black, and White. Husniey pilih warna Brown Black, lebih sesuai dengan jiwa perempuan. 


And, this is Classy :)


Seterusnya kenalkan, ini ialah Classy. Seperti namanya ia nampak elegan dan bergaya. Suka pada kemasan bahagian tali beg ini kemas sungguh. Reka bentuk di bahagian depan beg ini lebih minimal tapi masih cantik dipandang mata. Saiz Classy lebih kecil berbanding Praper, iaitu 13 L  sahaja. Beg galas ini sesuai digunakan bagi kegunaan harian. Bagi yang muslim, bolehlah membawa kelengkapan solat seperti telekung dan sejadah. Menjadi pilihan husniey, rasa senang je nak bawa beg Classy, beratnya pun hanya 0.8 kg. Ringan je nak capai nak bawa ke mana-mana. Selalunya husniey luangkan masa di perpustakaan untuk siapkan kerja-kerja tugasan blog. 


Tampil lebih bergaya dengan Classy


Di dalamnya husniey akan masukkan buku nota, wallet, mediapad tablet serta keyboard. Jikalau nak angkut komputer riba sekalipun memang sesuai je. Boleh bawa komputer riba bersaiz 11'- 13'. Lagi menarik sebab ada poket tersembunyi di bahagian belakang beg, bolehlah letakkan handphone disitu. Senang nak capai handphone. Classy ini hadir dengan tiga jenis warna iaitu Black, Black Brown, dan Black pink. Bagi peminat warna merah jambu silalah beli yang black pink tu memang cantik sangat! Hehee. Material pun terbaik.




Husniey ada beberapa berita baik untuk anda semua; bagi setiap pembelian beg galas dari Gaston Luga anda akan dapat 50% diskaun untuk produk aksesori mereka. Penghantaran beg percuma (worldwide) dan juga percuma dalam masa 30 hari untuk kembalikan ia jikalau ada kerosakan pada beg. 


Paling penting setiap 5% of proceeds from your purchase will be donated to World Wide Fund for Nature (WWF). You also will receive a free Plånkan cardholder with every backpack purchase! Also, feel free to USE THIS CODE: husniey15.This code valid for 5 years, you all can get 15% off for all items you purchase.

Untuk maklumat lanjut, sila rujuk dibawah;
Website: www.gastonluga.com
Facebook: Gaston Luga
Instagram: Gaston Luga



Till the next update. Thanks for reading this entry. 


Love,
Husniey

23 comments:

  1. best ni produk mesra alam dan simple macam ni mmg mama suka

    ReplyDelete
  2. Berkenan betul dengan yang Parlan Burgundy Black tu , harga pun ok janji kualiti terbaik. Boleh dapat diskaun lagi yerrr? terbaiklah , ni yang best nihhh

    ReplyDelete
  3. Kita pun suka sangat beg ini nak sahaja ada hehehe senang nak bawa dan juga bersaiz yang besar mudah cantik pun cantik banyak design lak tu hurmmmm...

    ReplyDelete
  4. Nampak ramai kawan2 promote produk ni and mesti bagus kualiti nya kan? Bawa travel pn best sebab cantik

    ReplyDelete
  5. Wah nampak sangat cool la bag ni , memang ada juga terfikir nak cari bag yang lebih besar , leh muatkan banyak barang.

    ReplyDelete
  6. Rawlins dah ada satu. And ianya memang sangat berbaloi sebab beautiful and functional. Best bila dibawa ke mana jua

    ReplyDelete
  7. Bag raya ke tewwww. Lawa lawa kan bag Gaston Luga. Ruby suka Classy tu. Just nice untuk ketinggian dan saiz badan. Nampak kemas. 🤗

    ReplyDelete
  8. Bag raya ke tewwww. Lawa lawa kan bag Gaston Luga. Ruby suka Classy tu. Just nice untuk ketinggian dan saiz badan. Nampak kemas. 🤗

    ReplyDelete
  9. Suka tenmgok saiz dia besarr.. kalau travel senang nak masuk barang penting termasuk botol air dalam tu.. ada banyak pilihan color ke? Nak gak le survey sebiji..

    ReplyDelete
  10. I own one too, Gaston Luga is a great backpack, stylish and useful at the same time, always carry it with me for short trips.

    ReplyDelete
  11. cantek beg ni ..suka tengok..design classy sangat sesuai digayakan pada bila-bila masa sahaja dengan outfit apa sahaja

    ReplyDelete
  12. Cantiknya your bag! Gaston Luga punya design tak pernah mengecewakan, right? Good one! Nak check them out also la...

    ReplyDelete
  13. Haish jeles tau, beg tu memnag smart. Besar dan banyak barang boleh isi. Ni rasa nak kene beli satu ni..ehehe. Banyak design tengok

    ReplyDelete
  14. Cun gak Gaston Luga bag ni. Untuk holiday dalam sehari dua mampu lagi menampung . Tertarik lak, nanti kita usyar lanjut !!

    ReplyDelete
  15. BEg guston luga memang caintik cantik design nya. iena pun pakai beg guston luga jugak

    ReplyDelete
  16. Cantiknya bag dia, color orange memang sesuai utk bwk travel dan bergaya lg

    ReplyDelete
  17. Cantik kan beg gaston luga ni. Material dia mahal dan berkualiti. Design pun tiptop

    ReplyDelete
  18. I pun suka sangat dengan design dan pilihan bag yang ada di Gaston Luga ni. Unik dan sesuai sangat bawa travel.

    ReplyDelete
  19. Wow! Cantik betul bakcpack gaston luga ni. I have two myself and I can really say that the quality is really amazing and the design is topnotch too.

    ReplyDelete
  20. Saya memang support barangan yg eco-friendly dan cruelty-free. Produk dari Scandinavia dah tentu berkualiti, kan?

    ReplyDelete
  21. Backpack Guston Luga memang best! Kak nina punya yang waterproof. Best giler dah laaa smart design dia. Berbaloi-baloi beli kannnn

    ReplyDelete
  22. Cantikkkk begnyaa, besar pulakk tu. Boleh sumbat macam macam hahaha.

    ReplyDelete

Komen yang membina sangat dihargai. Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan membaca penulisan blog ini.