Susu Suffy B Genius Untuk Nutrisi Anak Anda! - Husniey Husain

Thursday, 12 July 2018

Susu Suffy B Genius Untuk Nutrisi Anak Anda!



SUFFY B GENIUS [SUSU TERBAIK UNTUK SI MANJA SIHAT, KUAT DAN BIJAK]

Dalam memastikan kesihatan anak kecil terjaga dan anak anda punyai sistem imun yang kuat. Faktor utama perlu dititikberatkan ialah pemakanannya. Mempunyai Si Manja yang sihat, bijak dan kuat adalah impian setiap ibu bapa. Husniey percaya pemilihan susu yang terbaik pasti menjadikan anak anak akan kurang terkena sakit.

Untuk makluman anda Suffy baru sahaja memperkenalkan Suffy® B Genius dengan Formula B3, dirumus dengan DHA (15mg/100g), Vitamin, Mineral serta tambahan Prebiotik – FOS & Manna untuk membantu Si Manja anda sentiasa kekal sihat, bijak dan kuat


Susu tepung yang tinggi nutrien ini dirumuskan untuk kanak kanak yang berumur dari 1 - 3 tahun.
Menariknya, susu ini juga menggunakan konsep B3 Formula yang bermaksud:

>> BRILLIANT
>> BOOST
>> BALANCE

BRILLIANT
Suffy B Genius mengandungi DHA yang merupakan antara komponen utama di dalam otak. Ia Berfungsi untuk membantu perkembangan otak kanak-kanak.

BALANCE
Suffy B Genius membantu memenuhi keperluan nutrisi seharian yang diperlukan oleh Si Manja. Nutrisi yang seimbang membantu Si Manja untuk membesar dengan lebih baik.

BOOST
Suffy B Genius dirumus istimewa dengan Prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu meningkatkan sistem penghadaman Si Manja

Menariknya lagi, hampir lengkap keperluan khasiat untuk anak anak anda.
Suffy turut menggabungkan penghasilan susunya dengan makanan sunnah seperti buah kurma dan madu. Sedia maklum bahawa pemakanan sunnah mempunyai khasiat yang cukup banyak

Buah Kurma
Buah kurma merupakan buah yang tinggi kandungan fiber. Fiber sangat penting untuk membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik

Madu
Madu mengandungi glukosa yang membantu untuk memberikan sumber tenaga kepada tubuh badan.


Dik Nur ceria bersama Susu Suffy B Genius 

Dik Nur & Ardini so cute sangat sukakan susu Suffy!


Susu Suffy merupakan produk susu No.1 di Malaysia yang menggunakan tagline
'MEMBINA GENERASI BERAKHLAK'. Suffy B Genius merupakan keluaran produk baharu dari Suffy Malaysia, sebelum ini Suffy sudah ada beberapa jenis susu yang terlaris dan hangat di pasaran. Iaitu Susu Suffy Pure Goat, Suffy Annis Nutritious, Suffy Goat


RUJUK GAMBAR INI UNTUK CARA PENYEDIAAN & SARANAN PENGAMBILAN 
Disarankan penyusuan sehari x3 kali 

3 SEBAB MENGAPA ANDA PERLU MENCUBA SET PERCUBAAN SUSU SUFFY ๐ŸŽ€


1. Telah menjual  lebih dari 600,000 kotak Susu Suffy semenjak tahun 2012 lagi

2. Susu Suffy adalah berkualiti tinggi yang diimport dari Netherland dan New Zealand

3. Semua produk Susu Suffy dikilangkan dengan mematuhi semua Standard Antarabangsa bagi menjamin kualiti dan keselamatan Susu Suffy. Halal dari Jakim


Testimoni Penggunaan Susu Suffy ๐Ÿ’•

Alhamdulillah..anak saya pulih dari masalah sembelit selepas minum susu kambing brand SUFFY. Thank you Suffy —Cieyda Sheeda
Susu yang tinggi nutrien dengan manfaat dari makanan sunnah..alhamdulillah sangat sangat bersesuaian dengan anak saya..tiada masalah pencernaan dan anak anak saya kurang masalah kesihatan sejak menggunakan produk suffy!Terima kasih SUFFY! —Rehan Nain

Memang jarang kita dapat menentukan susu formula yang terbaik untuk anak dalam 1-2 kali percubaan sahaja. Ada yang tidak suka rasanya dan ada juga yang menyebabkan masalah lain seperti cirit-birit atau sembelit. Suffy turut menawarkan sampel produknya untuk anda mencuba.
Dengan mencuba sampel, anda dapat membuat pilihan tanpa membazirkan wang.
Jangan lupa untuk dapatkan sampel percuma.
Maklumat lanjut boleh layari website serta sebarang update terkini di facebook page Suffy Malaysia

HARGA JUALAN SUFFY B GENIUS
RM 28.90 | 900 Gram


LOKASI SUSU SUFFY 

Boleh dapatkan produk susu Suffy di kedai-kedai yang terpilih dan (agen-agen yang berdaftar sahaja akan dikemaskini dalam website)


Anda boleh juga dapatkan susu Suffy B Genius ini di 2 lokasi iaitu;

Aduka Jaya Sdn Bhd - Kota Damansara
http://bit.ly/2KwF97M

E Halal - Bangi
http://bit.ly/2KQAE3M

Secara atas talian di Aplikasi Shopee
https://shopee.com.my/suffymalaysia

Untuk Maklumat Lanjut
Suffy Careline : 05 - 525 2992
Whastapp : 011 - 3225 2822
Facebook Page: facebook.com/SuffyMalaysia/
Website: www.suffy.com.my

SUFFY DAIRY GROUP SDN BHD (1189232-X)
Pejabat Urusan:
No. 29, Laluan Meru Perdana 11,
Taman Meru Perdana 2, 31200 Chemor, Perak,Malaysia

T : 05-525 2992
E : admin@suffy.com.my

#sususuffy
#suffymalaysia
#sususuffymalaysia
#suffysusuanakbijak

13 comments:

  1. Bagus susu ada ekstrak kurma ni Husniey. Memang elok untuk pembesaran anak2 yg memerlukan khasiat yg terbaik.

    ReplyDelete
  2. bagus ada susu yg gunakan makanan sunnah. parents tak perlu risau dh sbbsusu suffy dah cukup semua zat utk anak2

    ReplyDelete
  3. tak pernah lagi dengar jenama ni tapi banyak juga khasiat dia, harga pun murah

    ReplyDelete
  4. Produk suffy ni semua bagus aira tengok, terbaik ๐Ÿ‘

    ReplyDelete
  5. Model mahal tuhh..huhu..memang sedapp..

    ReplyDelete
  6. Husniey,kak PC suka tagline dialah.."Membina Generasi Berakhlak"..mula dari apa yang dimakan dan diminum menjadi darah dagingkan...maka susu juga salah satu minuman sunnah dan terbaik untuk tubuh..

    ReplyDelete
  7. produk yang bagus! budak-budak memang suka. hehe

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah
    sekarang senang dan bagus sebab ada produk macam nih
    sesuai untuk anak-anak yang sedang membesar

    ReplyDelete
  9. senang bleh beli dekat shoppee. hihi tk yah keluor dh

    ReplyDelete
  10. Murha juga harga dia berbanding susu lain...menariklah!

    ReplyDelete
  11. Ada makanan sunnah ye dalam susu ni. Nak belilah satu bagi ke anak dara sorang ni.

    ReplyDelete
  12. comel plak model2 tu husniey... memang bagus susu ini untuk anak2.. banyak khasiat tu

    ReplyDelete

Komen yang membina sangat dihargai.
Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan membaca penulisan saya. InsyaAllah, akan saya kunjungi blog anda semula.

INSTAGRAM

CARI PENGINAPAN

Booking.com