January 2019 - Husniey Husain

Thursday, 31 January 2019

Terapi Kulit Wajah Dengan Claigio LED Magic Eye Patch | Made In Korea
31 January 8 Comments
Portable LED Claigio Magic Eye Patch | Assalamualaikum dan Salam sejahtera kalian semua. Semoga sentiasa ceria dan berbahagia. Masih berusaha mengejar impian untuk tahun baru ni? Ada impian yang dah tercapai? Husniey masih ada banyak wishlist belum tercapai untuk tahun 2019. Sedang berjuang untuk pastikan impian tercapai. All the best you all! Ayuh kita baca tentang produk yang tengah trending di Korea Selatan.



Seperti mana yang kita tahu dan sedia maklum telah banyak produk kecantikan yang berkualiti tinggi dan terbaik diperbuat dari Korea. Mari husniey perkenalkan devices comel elok ini namanya; Claigio LED Magic Eye Patch. Ia sangatlah efisyen. Pertama kali husniey melihat produk ini macam tak sangka, rupanya ia merupakan alat kecantikan. Maju betul Korea keluarkan produk canggih seperti ini. 

Alat ini pernah ditayangkan dalam scene drama Korea popular bertajuk Encounter / Boyfriend. Drama itu dilakonkan oleh pelakon popular iaitu Song Hye Kyo & Park Bo Gum. Husniey turut berpeluang layan drama berepisod tu. Nak cantik macam Song Hye Kyo kena cari satu alat ni.



Keistimewaan Claigio LED Magic Eye Patch 

Siapa kat sini mengidamkan kulit wajah awet muda dan tidak kusam? Haa angkat tangan bersama husniey! Yes, kita serupa mengidamkan perkara yang sama. Tahukah anda bahayanya apabila kulit banyak terdedah matahari tetapi tidak dirawat. Ia bakal meninggalkan kesan jeragat dan gelap. Husniey pernah lalui situasi murung bila tengok kulit gelap dan kusam. Istimewanya alat Claigio LED Magic Eye Patch ini ialah ia membantu menjadikan kulit wajah anda kelihatan lebih cerah juga merawat kawasan gelap, mengurangkan kedutan (kulit akan kelihatan lebih anjal) serta berfungsi juga menyegarkan semula kulit. Hebat fungsinya! ๐Ÿ˜ 


Lengkap dengan sambungan USB. Pengguna Android mahu pun IOS boleh buat sambungan,
USB Type C juga turut disediakan. 


Bacaan Lampu Merah (630- 660 nm) ia mampu meningkatkan produksi kolagen

Pengalaman Menggunakan Claigio LED Magic Eye Patch 

Sepanjang mengenali alat ini, husniey jatuh cinta pada kecanggihannya dan kemampuannya itu. Kagum sungguh. Korang tak perlu guna bateri tau, cuma sambungkan sahaja pada smartphone. Ia didatangi bersama USB, jadi tak perlu fikir panjang cuma pilih je USB yang sesuai dengan telefon dan sambungkan. Tidak ada rasa sakit dan tidak ada getaran elektrik. Pendek kata ia selamat digunakan untuk rawat kulit muka dan tidak ada kesan sampingan. 






Pernah ke spa tak? Kalau di spa ada sesetengah rawatan untuk repair kulit terasa sakit. Tetapi bila husniey menggunakan Claigio LED Magic Eye patch ini rasa tenang, sebab ia selamat. Masa diperuntukkan ialah 8 minit satu sesi dan lampu akan menyala sepanjang kita guna dan terpadam sendiri selepas 8 minit. Sudah ada auto timer, mudah sangat. Paling husniey suka tentang alat ini, ia mudah disambung menggunakan telefon je dan boleh digunakan bila-bila masa, di mana sahaja. Paling penting patch tu boleh dibasuh dan diguna semula. Dinasihatkan menggunakan alat ini 2-3 kali sesi seminggu untuk kesan lebih baik, 
perlu guna lebih 3 kali seminggu. Tak sabar nak punya kulit awet muda seperti Wanita Korea.. 


Muka ada senyum, sebab tak ada rasa sakit pun

Cara menggunakan dan mengendalikan patch tersebut

JEMPUT TONTON VIDEO DI YOUTUBE 

Husniey ada berita baik untuk anda yang teringin dan berminat untuk dapatkan Claigio LED Magic Eye Patch ini. Boleh dapatkannya dengan menggunakan kod diskaun, ' HUSNIEY30 ' ketika membuat pembelian. Kod diskaun sah hanya untuk 30 pembelian terawal sahaja sehingga 28 Febuari 2019. Anda semua juga tak perlu risau tentang kos penghantaran, ia percuma. Waranti 1 tahun tau. Jangan lupa ye masukkan kod tersebut untuk dapatkan diskaun besar sehingga RM 30.


Clagio LED Magic Eye Patch RM 249
Reading Time:

Tuesday, 29 January 2019

Hidup Ini Penuh Dengan Kejutan
29 January 10 Comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kalian semua. Moga sihat selalu hendaknya dan sentiasa dalam rahmat Allah. Dah lebih seminggu husniey tak update blog. Maaf ya bukan sengaja nak mendiamkan diri di sini. Blog dah umpama diari bagi husniey. 

Januari 2019 bakal melabuhkan tirainya dua hari lagi. Semoga baki hari yang ada ni kita akan lalui dengan baik dan lancar.. Setuju tak yang 'hidup ini penuh kejutan'? Semalam kita sihat, esok lusa belum tentu. Ada tak sesiapa yang boleh tahu tarikh 'kejutan tertentu' dalam hidup kalian? Tidak ada yang tahu kanIni semua rahsia Allah. Januari 2019 boleh dikatakan bulan yang agak mencabar. Ada rezeki yang datang tiba-tiba, husniey mula melibatkan diri dengan berkongsi tentang produk kecantikan. Yang mana elok, baik untuk husniey akan kongsikan disini. Harap makin cantik 2019.  Eh cantik nombor dua, husniey cuma idamkan kulit sihat dan tanpa cela. Hehe

Perkara kedua ingin husniey highlight bagi bulan Januari ini ialah apabila dapat tahu bapa saudara terlibat dalam kemalangan dengan sebuah lori. Kemalangan berlaku di kampung ayah, di Kerteh. Lebih menyedihkan, bapa saudara (Pak Meran) sedang koma. Masih belum sedar. Dekat seminggu dah Pak Meran di hospital. Dibawa ke Hospital Kemaman, tapi sebab di Hospital Kemaman tak ada banyak kemudahan jadi transfer ke Hospital Kuantan. Jarak antara Kemaman - Kuantan memakan masa 1 jam. Tangan dan kakinya patah, kepalanya cedera teruk juga. Tempurung kepala retak kena buang. Ada pendarahan dalam otak, dan darah beku telah selamat dibuang (operation). Masa kejadian kemalangan Pak Meran naik motosikal. Selalu pernah tengok dalam movie je orang koma, ini dah tengok sendiri depan mata. Allahu sayu sungguh. 



Berada di wad ICU hospital besar Kuantan. Lagi menyedihkan ialah Pak Meran hidupnya sebatang kara. Pernah berkahwin tapi dah lama berpisah. Atuk dan nenek husniey dah lama meninggal. Jadi apa saja kejadian, masalah dalam keluarga. Ayah husniey yang bertanggungjawab terhadap adik - adiknya. Ada sepuluh orang adik beradik ayah. November tahun lepas Pak Meran pernah jatuh sakit tetiba batuk berdarah dan kena angin. Berkat kesungguhan ayah bawa Pak Meran berubat dan jaganya di rumah kami di Kemaman. Dia sihat kembali.. Ayah husniey masih bekerja belum pencen. Umur ayah dah 56 bagi tahun 2019. Itulah kasih sayang ayah, payah nak jumpa orang jujur dan ikhlas kan. Padahal husniey sendiri tahu kondisi kewangan ayah. Ayah bukanlah orang kaya harta. Cuma ayah husniey punya kaya jiwa dan beliau terlalu menjaga tali persaudaraan antara keluarga. 

Wad ICU - Bila ramai kena bergilir gilir. Hanya dua orang boleh masuk untuk melawat. 

Husniey pun tak sanggup nak bayangkan keadaan kami kalau satu hari nanti Allah ambil pinjaman indah ini. Kebiasaannya ahli keluarga diuji dengan orang tua yang sakit kan? Berbeza dengan kami. Adik adik ayah (pak sedara) pula yang sakit. Satu persatu sudah pun pergi. Sedih sungguh.. Semoga Pak Meran kuat, sedar dari koma dan dipermudahkan urusan untuk terus perjuangkan hidup. Sayu tengok keadaannya. 

Berkelah di Tepi Sungai Kuantan
Dalam kesedihan ada juga cerita gembira. Kami kalau dah berkumpul mesti tak sunyi dengan gelak tawa. Orang nampak macam happy kan, dapat berkelah kat sungai. 
Itu hanya kebetulan. Sungai Kuantan tu bersebelahan je dengan hospital, jadi kami bawalah bekal lauk pauk dan nasi. Dah macam family day. Itu yang husniey kata hidup ini penuh kejutan, tiba tiba. Ada perkara kita tak rancang ia menjadi. 
Ada perkara kita dah rancang lama, tapi tak menjadi. 

Meriah bukan.. Lama betul tak berkelah bersama macam ni

Suasana berkelah di tepi sungai Kuantan 

Masih belum cukup korum. Ramai belum ada.
Dah macam budak asrama keluar outing. Teka mana se anak sedara yang mana satu mak sedara ๐Ÿ˜…

Ada moment kelakar masa kami menginap di homestay kawasan Indera Mahkota, Kuantan. Kebetulan pada hari kedua, kawasan perumahan kami duduk tu tak ada bekalan air. Nasiblah bangun awal pagi semuanya pergi mandi dan solat subuh di masjid kawasan Indera Mahkota. 


Suasana di homestay. Gigih mak masak nasi goreng, walau pagi tu takde air ๐Ÿ˜‚
Yelah kalau makan kat kedai paroklah belanja. 



Masjid Indera Mahkota. Masjid ini ada kemudahan tandas dan bilik air yang banyak. 

Alhamdulillah. Memanglah rasa geram tak ada bekalan air, tapi inilah pengalaman kelakar dan mencuit hati bila ingat balik. 
Dalam masa sama, husniey duk bertahan sakit. Di ketiak ini ada naik ketulan. Hampir seminggu sakit. Perit. Masa sepanjang kena tu tak sempat nak ke klinik, terus balik kampung dan ke Kuantan. Pada firasat husniey mungkin panas dalam kot, hormon ke. Tak tahulah. Balik je ke Kuala Terengganu pergi check dengan doktor dekat klinik, katanya JANGKITAN KUMAN. Doktor kata mungkin kesan shave ke apa. 



Husniey tak rasa begitu. Sebab dia bukan lah kesan luka. Benjolan, ia dari dalam. Husniey redakan dengan letak bedak sejuk je sebelum ini. Menjadi. Tapi agak lambat sikit nak reda. Doktor beri ubat antibiotik, surut bengkak dan ubat sapu. Alhamdulillah ini makin surut dah.. 
Moga tak naik lagi dah ketulan macam ni  perit dan seram tiapkali nak gerak tangan rasa terbatas. Risau sungguh kalau ada kaitan dengan kanser ke ๐Ÿ˜Œ. Nauzubillah. 

Ya Allah apabila aku sakit, Kaulah yang sembuhkan. Moga yang baik baik aje buat kita semua. Moga kalian semua sihat walafiat dan dimurahkan rezeki. 


Reading Time:

Monday, 21 January 2019

Krim Pelembap & Pencerahan Wajah Terbaik Dari Hansaegee Nature
21 January 12 Comments

Aqua Whitening Cream | Krim Terbaik Untuk Kulit Sentiasa Segar Dari Hansaegee Nature. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Semoga sihat dan ceria selalu. Mesti ada antara kita tahun 2019 ini berazam untuk punya kulit sihat cantik? Haa angkat tangan sesama! Husniey juga berazam perkara untuk mempunyai kulit cantik. Jom baca sampai akhir artikel husniey kali ini share tentang barang baik dari Hansaegee Nature. Kalau nak tahu produk ini diperbuat 100% original dari Korea dan dibungkuskan di Malaysia. Mesti peminat K Beauty tak sabar nak tahu lebih lanjut, kan?





FUNGSI AQUA WHITENING CREAM BY HANSAEGEE NATURE

Pejam celik dekat seminggu lebih dah husniey menggunakan Aqua Whitening Cream by Hansaegee Nature. Sebelum menceritakan lebih dalam, mari kita kenal dulu apa fungsi Aqua Whitening Cream ini. Pertamanya ialah berfungsi untuk melembabkan kulit anda sehingga ke lapisan dalam, mengecilkan liang pori yang besar, merawat kulit yang hangus terkesan kerana terdedah matahari. Best bukan? 


Tekstur yang lembut dan ringan

Krim ini akan bertindak balas mengeluarkan water drop effect setelah disapu pada kulit . Sekejap je dalam beberapa saat anda akan nampak water drop keluar dan akan menyerap ke dalam kulit. Sangat menyegarkan dan tidak melekit langsung. Makin lama makin sebati dengan kulit dan pori pori  jadi mengecil.


Aqua Whitening Cream ini bersaiz 50 ml. Kegunaannya untuk siang dan malam.
Untuk pengetahuan anda, kandungan bahan yang terdapat di dalam Aqua Whitening Cream ialah Camellia Japonica Seed Oil yang berfungsi sebagai membaiki kulit kering, memastikan kulit sentiasa lembab dan kelihatan bermaya. Ia membaiki sel kulit sehingga lapisan paling dalam. 





Juga terdapat Niacinamide yang juga dikenali sebagai Vitamin B3 kebaikannya untuk merawat penuaan kulit. Kebaikan lainnya bagi Vitamin B3 ini ialah untuk membaiki liang pori yang besar terdapat di bahagian kulit anda dan membaiki tona kulit tidak sekata. Selain itu ia turut merawat kulit anda menjadi makin cerah. Hebat bukan? 

Teksturnya yang terbaik. Suka sangat!

Boleh lihat water drop effect pada gambar ini

Skin care yang brfungsi melembabkan kulit ini sangatlah penting, bagi memastikan kulit kita sentiasa sihat dan struktur kulit tidak rosak. Jika kulit kering pasti akan terdedah kepada kesan buruk yang lebih berbahaya seperti jeragat dan sunburn teruk kan. Husniey dah serik tau, dulu keadaan muka agak teruk sebab tidak sedar tentang penjagaan kulit. Sekarang dah sedar untuk amalkan cara penjagaan kulit wajah dengan betul. Aqua Whitening Cream ini diperbuat daripada herba ekstrak semulajadi, so tak perlulah anda risau. Pada husniey krim ini adalah pilihan terbaik untuk kulit kering. Oh ya ia juga sesuai digunakan pada semua jenis kulit.



CARA MENGGUNAKAN AQUA WHITENING CREAM

Selepas cuci muka calitkan krim pada kulit wajah atau leher, sapukan ke seluruh wajah. Urut perlahan je, sambil tu anda akan lihat kehadiran water drop, dap dap je kat wajah tu. Kesan menyerap yang pantas, anda akan rasa kelembapan serta merta. Best sangat. Muka macam ada effect glowing gitu. Selesa betul. 



HANYA PERLU SAPU PADA KULIT WAJAH ANDA, MUDAH SAHAJA ~

JEMPUT TONTON VIDEO DI YOUTUBE CHANNEL ☝️

Look at the cream! ๐Ÿ˜
Boleh guna ketika waktu siang dan malam. Sebelum pakai makeup dicadangkan pakai aqua whitening cream ini dulu, barulah tekstur kulit lembut dan makeup smooth je hehe. Waktu malam disarankan pakai double layer.


REVIEW IKHLAS SEPANJANG MENGGUNAKAN AQUA WHITENING CREAM

Demi berkongsi barang baik bersama pembaca, jadi husniey nak highlightkan beberapa perkara best sepanjang menggunakan Aqua Whitening Cream ini. Perkara yang paling husniey suka tentang krim dari Hansaegee Nature ini ialah teksturnya, baunya yang wangi. One word to describe about this product is, Amazing! Hanya dalam masa beberapa hari menggunakan Aqua Whitening Cream suami husniey puji nampak lembab je kulit muka, mestilah mood happy dapat pujian suami. Teksturnya yang berair tidak berminyak dan juga tidak melekit. Makin lama pakai makin serasi. Pori di kulit muka nampak semakin mengecil.



Wajah nampak makin segar dan lembap setelah menggunakan produk Hansaegee Nature :)

Alhamdulilah, husniey semakin serasi dengan Aqua Whitening Cream, lebih lembut dan kelembapan tu kekal berpanjangan. Berasa sejuk dan lembut. Pendek kata selesa betul kulit ni. Setiap kali pakai waktu malam, esok paginya bangun tidur kulit rasa segar dan tidak berminyak. Jadi betullah ia berfungsi melembab sehingga ke lapisan kulit yang paling dalam. Nice product! Untuk pembelian dan maklumat lanjut tentang produk Aqua Whitening Cream by Hansaegee Nature dan produk best yang lain dijemput untuk melayari pautan di bawah ini;


 www.hansaegee.com/shop

AQUA WHITENING CREAM (RM 148.30)

Reading Time:

Sunday, 20 January 2019

Prosperity Chinese New Year Set Menu @ The Grand Renai Kota Bharu
20 January 12 Comments


Prosperity Chinese New Year Set Menu @ The Grand Renai Kota Bharu | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 2019 baru sahaja bermula, macam biasa selalunya perayaan yang pertama disambut bagi setiap tahun ialah Tahun Baru Cina. Selamat Tahun Baru Cina bagi rakan dan pembaca blog Husniey yang akan menyambutnya tidak lama lagi. Husniey berkesempatan dan berpeluang menghadirkan diri merasa ‘Prosperity Chinese New Year Set Menu’ di Restoran Dynasty yang terletak di tingkat 6 hotel The Grand Renai Kota Bharu. Untuk makluman anda menu makanan yang disediakan ialah halal dari JAKIM. Harga yang ditawarkan berpatutan cuma RM 799 dan 
RM 1,199 sahaja satu meja dengan bilangan seramai 10 orang.



Para media dan bloggers merasa set menu yang berharga RM 799. Dah nama pun Chinese New Year kan mestilah antara menu wajib kena ialah ada Yee Sang. Paling berkenan dihati ialah Yee Sang. 
Ini merupakan kali pertama husniey merasa menu Yee Sang, selalunya asyik dengar orang je sebut. Syok juga rupanya ber Yee Sang ni. Menu Yee Sang disajikan ini bersama ikan Salmon. Sedaplah tak hamis. Rupanya baru tahu ia macam kerabu (Makanan Melayu dan Thai). Menu kedua yang husniey jatuh hati ialah Five Happiness Combinations. Serius suka kombinasi yang terdapat dalam menu ni, ada buah dan juga sedikit sumber protein seperti seafood dan ayam. Unik. Tak reti nak jelaskan lebih lanjut boleh rujuk pada gambar ye. Jadi mari kita lihat antara pilihan menu yang terdapat bagi harga RM 799

  • ·         Fortune Salmon Yee Sang
  • ·         Grand Renai Five Happiness Combinations
  • ·         Steamed Tiger Garoupa Traditional Style
  • ·         Fried Prawn with Creamy Salted Egg Yolk
  • ·         Crispy Stuffing Chicken In Two Varities
  • ·         Braised Yellow Fish Maws & Mushrooms with Nai Pak Choy
  •       Double Boil Black Chicken Soup With Herbs & Head Fungus


Fortune Salmon Yee Sang


Grand Renai Five Happiness Combination


Grand Renai Five Happiness Combinations

Steamed Tiger Garoupa Traditional Style



Fried Prawn with Creamy Salted Egg Yolk


Crispy Stuffing Chicken In Two Varities


Braised Yellow Fish Maws & Mushrooms with Nai Pak Choy



Double Boil Black Chicken Soup With Herbs & Head Fungus

Manakala bagi set menu yang berharga RM 1,199 pula pastilah yang lebih baik dari set menu di atas.
  • ·         Fortune Salmon Yee Sang
  • ·         Grand Renai Five Happiness Combinations
  • ·         Roasted Shatin Chicken
  • ·         Silver Cod In Two Varities
  • ·         Fried Tiger Prawn with Creamy Salted Egg Yolk
  • ·         Braised Abalone with Assorted Seafood in Pot

Menu Pencuci Mulut 

Steamed Nian Gao with Crushed Peanut & Shredded Coconut


Double boil snow pear with dried longan, fungus and red dates 

Di The Grand Renai Hotel turut menyediakan Prosperity Yee Sang Menu 2019 iaitu Salmon Yee Sang harga dari RM 38 (Regular) dan RM 78 (Large Serving). Turut tersediakan menu Scallop Yee Sang yang berharga RM 58 (Regular) dan RM 98 (Large Serving). Abalone Yee Sang pula berharga RM 98 (Regular) dan RM 188 (Large Serving).

Table setting ~



VIP dan Para Media Jemputan
Pengurusan The Grand Renai Hotel mengalukan untuk join Chinese New Year Eve Reunion Dinner bertarikh pada 4 Febuari 2019 di Grand Ballroom yang terletak di Tingkat 6. Majlis bermula dari jam 6.30 pm. Anda boleh melihat Tarian Singa dan juga jangan melepaskan peluang cabutan bertuah yang akan menanti. Restoran Dinasti ialah restoran Halal yang berada di tingkat 6. Waktu urusniaga dari jam 10 pagi – 2.30 petang terdapat Dim Sum Buffet, ia cuma berharga RM 28 seorang. Jam 6 petang sehingga 10.30 malam (Makan malam), 12.00 tengahari sehingga 2.30 petang makan tengahari.

Dimsum New Year Special


CNY SET MENU PROMOSI  @ THE GRAND RENAI HOTEL 

Apa tunggu lagi, bagi pembaca yang berminat untuk membuat sebarang tempahan dipersilakan menghubungi melalui talian yang tertera di bawah ini. Prosperity Chinese New Year ini available dari tarikh 22 Januari sehingga 19 Febuari 2019. Jangan lepaskan peluang sekarang ini tengah ada promosi Early Bird 10% Discount bagi keseluruhan bil.

The Grand Renai Hotel Kota Bharu

Office: 09-746 2233 ext 3662
Ms Lim Chin Ee Assistant Sales Manager: 012-9599199
Ms Elaine Tan Senior Event and Catering Executive : 012-9661333

Reading Time:

Wednesday, 16 January 2019

Permandangan Indah di Pantai Pulau Kekabu Marang
16 January 15 Comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Didoakan kita semua sentiasa dalam rahmat dan lindunganNya. Dah lama rasanya tak berkongsi tempat menarik yang terdapat di Terengganu. Selalunya husniey akan menulis pasal kedai makan je. Kali ni ambil sedikit masa untuk berkongsi tempat menarik yang anda boleh masukkan dalam senarai, sesuai untuk anda yang suka bergambar dan photographer yang sukakan permandangan alam semulajadi 


Pulau Kekabu Marang yang terletak hanya beberapa minit dari Jeti Marang untuk ke Pulau Kapas. Permandangan disini sangatlah cantik, menarik dan sememangnya menjanjikan anda rasa nyaman je. Suasana ditemani warna hijau daun kelapa, rumput, dan biru lautnya. Pasti buat pengunjung yang datang ke sini rasa tenang je. Kalau nak masuk ke kawasan Pulau Kekabu ini kena melintasi jambatan sempit. Memang kecil hanya muat satu kenderaan ringan sahaja.

Makin banyak tarikan yang terdapat di kawasan pantai ini. Kemudahan juga tidak terlupa. Sudah ada kemudahan tandas yang tersedia. Gerai jualan serta surau. Seronok kalau tengok suasana disini. Keindahan pantainya yang landai serta biru pasti membuat anda rasa kagum. Rasanya ada sesetengah kawasan pantai disini anda boleh mandi, tapi hati-hati bila musim tengkujuh keadaan ombak dan angin yang tidak menentu. So lebih baik nikmati permandangan dari jauh je.

Jom layan view pantai yang indah ni.


Lihatlah keindahan ciptaan Allah ini. Tenang sungguh kan.. 

Laut biru, cuaca panas elok. Waktu sempurna untuk tangkap gambar permandangan

Lepak kat batu besar ni bersama suami, kucing comel ni datang minta makanan :) 

Jumpa sudut okay, kita cubalah tangkap gambar sekeping. 

Ini dah lebih sekeping, kesian pula tuan suami melayan si isteri ni, haha
thank you mr photographer ~

Artikel berkaitan di tangga teratas ketika buat carian 

Sebelum ini husniey pernah kongsikan di blog tentang suasana di Taman Rekreasi Pulau Kekabu ini. Baca sini selanjutnya. Masa tu kebetulan baru balik dari jalan jalan Pulau Kapas bersama adik Balqis. Alhamdulillah entri itu berada carta paling atas di Google Search. Moga lebih banyak artikel dari blog husniey membantu orang awam diluar sana ๐Ÿ˜

Reading Time:

Must Read

INSTAGRAM

CARI PENGINAPAN

Booking.com