March 2019 - Husniey Husain

Sunday, 31 March 2019

TERBARU SAFI EXPERT SOLUTION MEMBANTU WANITA MASA KINI RAWAT KULIT WAJAH
31 March 9 Comments

Keyakinan diri adalah kunci utama bagi golongan wanita untuk menjalankan tugasan seharian dengan lebih berkualiti dan semangat. Bagi golongan wanita rata-ratanya mesti mementingkan rupa paras dalam rutin harian, pasti ada dikalangan wanita yang tidak yakin diri apabila timbul masalah pada kulit wajah bermasalah.
Kini usah risau lagi kerana dengan adanya produk terbaru Safi Expert Solution bagi membantu menyelesaikan penjagaan kulit wajah yang terbaik.



Safi Expert Solution Dengan Teknologi DN Age 

Anda tak perlu risau dengan hadirnya produk Safi Expert Solution hal ini kerana ia dapat memudarkan bintik bintik hitam pada kulit wajah yang mengambil masa 2 minggu.


Intensive Ampoule diformulasikan dengan bahan aktif DN Age Teknologi, terbaiknya kombinasi bagi produk ini ia dapat menembusi hingga ke dalam lapisan kulit bagi menghilangkan kesan bintik-bintik gelap pada kulit, mengekalkan kelembapan kulit, memperbaharui keseluruhan kulit, serta membantu merawat sel kulit akibat penuaan (kulit akan kelihatan lebih awet muda) Terbukti berkesan dalam masa cuma dua minggu. Diuji secara klinikal tau.


Baca sini juga artikel best;



Intensive Ampoules
  • 85.7 % Mengurangkan bintik gelap
  • 100% Memperbaharui kulit.
  •  100 % Menganjalkan
  • 91.7% Mencerahkan kulit
  • 100% Memperbaharui tona kulit wajah. Tanpa alcohol , paraben , silicon

Cara Menggunakan Intensive Ampoule:

Anda dicadangkan menggunakan sebanyak dua kali sehari pada waktu pagi dan malam semasa selepas rutin membersihkan muka.

Langkah Menggunakan Renewal Hydra Complex

Titikkan amaun yang dikehendaki. Sapu lembut pada permukaan kulit wajah sehingga ia serap sekata pada kulit. Seterusnya baru anda apply langkah kedua iaitu menggunakan Supreme Anti Spots Complex. Sapu pada muka dengan jari gerakkan ke atas

Kulit Lembap Dengan Milk Drop Serum | Anti Dehydrated Skin 

Haaa ini pun keluaran terbaru yang hadir sama ini ialah Milk Drop Serum yang membantu anda yang mempunyai masalah kulit kering dan sering terdedah dengan matahari. Kulit kita akan terkesan bila dengan suasana sekeliling yang kurang baik seperti kualiti udara persekitaran yang teruk dengan terdedah dengan asap kenderaan dan lain-lain.


Untuk pengetahuan anda Milk Drop Serum ini NMF Activator Technology & Ultra Micro  Hyaluronic Acid untuk mengaktifkan kelembapan kulit. Husniey suka pada serum ini teksturnya ringan je, paling suka tengok ada keluar milk drop bila ratakan pada kulit. Milk drop itulah yang membuatkan kulit kita kekal lembap, dan teksturnya cepat menyerap hingga ke dalam kulit. Bau juga sangat wangi! Ia turut diuji secara klinikal.



 21.93% Mempercepat pembaikan kulit
 25% Keanjalan kulit
9.8% Ketumpatan gentian kulit

Cara Menggunakan Milk Drop Serum

Seperti biasa pastikan kulit wajah anda sudah dicuci dengan cleanser dengan bersihnya. Kemudian apply Milk Drop Serum pada seluruh muka dan leher. Langkah kedua, urut lembut pada permukaan wajah sehingga keluar titisan susu. Bila dah hadir titisan susu itu dap dap pada muka sehingga ia sepenuhnya menyerap.

Akhir kata, husniey suka pada keluaran terbaru Safi Expert Solution ni. Memang terbaik untuk membantu anda dalam menyelesaikan masalah kulit wajah. Berita baik untuk anda, kini boleh mendapatkan produk terbaru Safi Expert Solution ini di drug store seperti Watson. Boleh dapatkan dengan harga promosi tau.  
PURCHASE ANY SAFI EXPERT SOLUTION ENJOY RM5 OFF!


Promo codes: SAFIESRM5

Promo Duration: 02.04.2019 - 29.04.2019

Beli secara online di Watson: http://bit.ly/2uzM8SI 

Reading Time:

Wednesday, 27 March 2019

The Wave Residences, Melaka | Lengkap Dengan Pelbagai Kemudahan
27 March 7 Comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sedar tak sedar tinggal beberapa hari lagi kita akan habiskan sisa hari bagi bulan Mac tahun 2019. Pada awal bulan Mac haritu husniey ke Melaka. Kalau ada terbaca entri husniey sebelum ini berkongsi cerita tentang Tempat Menarik di Melaka itu betullah ya. Ada Encore Melaka, ada The Shore Oceanarium dan VRAR Interactive Park juga. Itu semua tempat best dan trending di Melaka. Bila dah bercerita tentang tempat menarik maka rasanya tak lengkap perkongsian husniey jika tidak menceritakan tentang penginapan best dan murah yang korang boleh menginap jika ke Melaka. So jom baca hingga ke akhir entri.


Zaman sekarang ni rasanya ramai yang dah tak kisah samaada penginapan tu dekat ke tidak dengan tempat menarik (landmark) asalkan murah dan penginapan tu lengkap dengan pelbagai kemudahan, tak perlu fikir panjang dah untuk booking homestay onzzz jelah kan bila tengok lengkap.

The Wave ini letaknya di kawasan Kota Laksamana. Semasa membuat tempahan husniey memilih jenis bilik Deluxe Queen Studio, dalam gambarnya menunjukkan jenis bilik itu ada satu bilik je. Tapi rupanya dapat jenis apartment yang ada dua bilik. Serius terkejut, luas sungguh ruangnya. Nak ajak siapalah tidur ramai-ramai dalam rumah ini. Padahal kami berdua je suami isteri.

Bilik utama - husniey tak tahu kenapa pengurusan letak tilam extra macam tu 

Bilik kedua - agak kecil ruangnya, tapi okay je cuma kalau nak solat kat ruang tamu

Boleh dikatakan agak lengkap dengan pelbagai kemudahan yang disediakan oleh pengurusan guest house ini, iaitu Symphony Suite. Sebelum check in kena pergi ke pejabat Symphony Suite bangunannya terletak menghadap bangunan residence ni, tak jauh pun dekat sangat. Selepas dah selesai urusan menandatangani dokumen diperlukan dan membayar deposit RM 100 terus diberikan kunci, urusan disini tak sampai 10 minit. Dah terus boleh masuk ke bangunan dan naik lif ke guesthouse yang anda akan menginap.

Kemudahan Yang Disediakan Di Symphony Suite, The Wave Residences


Terpegun dengan suasana rumahnya yang konsep moden dan lengkap dengan banyak kemudahan asas dan keperluan lain. Serius tak perlu pening kepala dah bila check in sini. Ada katil yang selesa, ruang tamu yang diletakkan sofa serta kemudahan tv.

Ruang tamu simple tapi cantik 


Ada meja makan, dapur mini dan beberapa kemudahan lain yang diperlukan (peti ais, dapur elektrik untuk memasak, microwave serta pinggan mangkuk gelas juga sudah siap disediakan oleh pengurusan. Bagus betul. Bilik airnya satu saja tapi okaylah.

Ruang dapur yang lengkap 

Ruang meja makan. Seronok makan maggie kat sini malam tu.
Pagi esoknya beli je makanan pagi kat luar


Ini kemudahan terbaik yang ada.

Kemudahan yang paling best ialah WiFi, memang husniey dah niat dari awal lagi "aku nak stay sini sambil buat kerja, dapat settle satu artikel dah okay". So memang lega lah bila dapat guna kemudahan WiFi. Laju tau, sebab guna Unifi.  Siap jugalah kerja tertangguh. Hehee. Saat teruja bila tengok kemudahan seterika dan sejadah juga turut disediakan. Memang sangat membantu traveller. Yelah takkan nak angkut dari rumah. Malas nak bawa barang banyak sangat, heee. Tempat letak kereta kat sini tak susah, ada banyak disediakan dan yang penting tidak ada cas tambahan untuk meletak kereta bila anda menginap disini. Ini mesti part yang paling anda suka.



Suasana di kolam renang The Wave Residence




Jemput Tonton Video Pendek Di Youtube Husniey ๐Ÿ˜

Terdapat juga kemudahan kolam renang dan dilengkapi dengan ruang persalinan dan tandas yang bersih, berdekatan dengan kawasan kolam renang tersebut. Anak-anak mesti suka mandi kolam kan, so residence ini sangat sesuai untuk anda spend time mandi manda bersama keluarga serta anak-anak. Ada kolam dewasa dan kolam kanak-kanak. Lagi menarik bila berjalan di sekitar kawasan kolam ini kami terlihat ada playground. Ya Allah seronoknya. SEE, orang tua pun rasa seronok.

Comel kan playground ni

Seronoklah si cilik kalau dapat bermain disini

Nasiblah tuan suami ada emak saudara dan sepupu cilik tinggal di Melaka, so awal pagi pada hari kedua sebelum kami check out sempat ajak sepupu cilik, Yusuf Fakhri bermandi manda di kolam renang. Kemain tau budak zaman sekarang tak takut air langsung, rilek je mandi kolam orang dewasa. HAHA. Serius rasa berbaloi betul husniey buat tempahan di Agoda, macam tak percaya harga sangatlah murah tapi kemudahan residence ini lengkap.


Alhamdulilah lega sebab dapat juga ajak si cilik Yusuf Fakhri mari mandi manda di kolam renang. Waktu check out seperti biasa sebelum pukul 12 tengahari, jika lewat selepas jam 1 akan dikenakan cas. Kami check out pukul 11.20 pagi dan terus bergegas ke tempat best The Shore Oceanarium. Most popular landmark yang terdapat berdekatan dengan residence ini ialah Jonker Street 1.84 kilometer, Menara Taming Sari berjarak 1.91 km dan lain-lain lagi. Kiranya tak jauh pun nak ke bandar dalam 10 minit sahaja.




Klik sini untuk lihat lokasi penginapan 

Harga kami dapat RM 135.74 termasuk husniey buat pilihan untuk points Airasia Big. Dekat Agoda je ada pilihan ini. Korang hanya perlu save je nombor ID Airasia Big tu, bila buat carian hotel pilihlah yang ada points AA. Mahal sikit takpe janji berbaloi dalam masa sama boleh tambahkan points. Travel smart. Itu yang kita hendakkan. Semoga artikel ini memberi manfaat ya.


RATING UNTUK SYMPHONY SUITE, 
THE WAVE RESIDENCE MELAKA 4.7/5!  

Reading Time:

Friday, 22 March 2019

Perdana Street Food 2019 Best Pelbagai Menu Makanan Anda Kena Rasai!
22 March 12 Comments
Perdana Street Food 2019 Yang Best Dengan Pelbagai Menu Unik | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Salam Jumaat korang. 17 Mac 2019 pada hari Ahad yang lalu husniey dan beberapa rakan Blogger lain di Kota Bahru berpeluang merasai event makanan jalanan di Hotel Perdana. Bagi anda yang mencintai makanan perlulah datang ke sini. Diberitahu oleh pengurusan hotel bahawa ini merupakan tahun kelima diadakan program seperti ini. Setiap tahun Perdana Street Food berbeza beza konsepnya.



Tahun ini Perdana Street Food datang dengan pelbagai jenis makanan yang unik. Korean food pun ada tau. Ikut trend gitu. Telah pun berlangsung mula dari 15 Mac lalu dan akan berakhir pada 15 April 2019, yang diadakan di Anjung Terrace, Hotel Perdana Kota Bharu.

Kali pertama jumpa blogger Mek Onie, Mawardi dan lain-lain blogger. Ada yang tak sempat bergambar. Gambar-gambar ini credit dari blogger Mek Onie. Thank you! 
Best suasana di sini, dapatlah kami bersantai di tepi kolam renang. Istimewanya pada tahun ini Perdana Street Food ini diketuai oleh Chef Ibrahim Abu Lasi yang mempersembahkan 16 buah gerai dengan pelbagai menu menarik yang anda dapati nikmati. Meriah tu ada 16 buah gerai, jenuh nak pusing kat situ, hehe 

Suasana di Perdana Street Food


Chef sedang memasak, siapkan pesanan pelanggan


Suasana malam. Santai lepak sini 

Berkonsepkan memberi kupon makanan, anda akan membeli kupon dan boleh mencatat senarai makanan yang ingin dipesan sahaja. Cashless. Jadi anda tak perlu membayar tunai di gerai ketika membuat pembelian. Hanya perlu membeli kupon makanan yang dingini. Di gerai nanti cuma tunjuk kupon dan buat pesanan.


Tema yang dipamerkan pada tahun ini ialah Klasik dan Elegan, dengan suasana yang menarik ini anda akan teruja sambil menikmati pelbagai jenis menu seperti Nasi Lemak Sambal Sotong, Nasi Lemak Rendang Daging, Nasi Lemak Sambal Kerang, Nasi Lemak Paru Berlada, dan Nasi Lemak Ayam Goreng Hot-Hot. Nasi lemaknya sedap. Sambal pedas betul kena pada lidah. Tuan suami husniey membuat pesanan menu ni.

Nasi Lemak Sambal Kerang 

Kimchi Fried Rice Prawn

Perdana Street Food 2019 ini menekankan makanan kegemaran orang ramai yang trending seperti Fried Hot Prawn Ramen, Kimchi Fried Rice Prawn, and Kimchi Fried Rice Beef. Yang sukakan makanan Korea ni mestilah kena rasa.


Menu makanan best yang husniey pesan. Char Kwat Kak Sotong Bakar.
Tu mereka guna nasi impit, kalau suka kway teaw pilih menu tersebut


hidangan yang banyak

Makanan popular yang menjadi identiti Perdana Street Food iaitu Kway teow Sotong Bakar, Char Kway teow Sotong Bakar, dan menu istimewa lagi unik ialah Char Kway Kak Sotong Bakar. Husniey pesan Char Kwat Kak Sotong Bakar ni. Serius sedap. Unik sungguh rasanya sotong tu dibakar dahulu dan di golekkan dalam sambalnya. Besar portion tu. Satu mangkuk ni pun dah kenyang. Selain itu turut disajikan menu Shawarma (kebab) dengan Roti Tempayan dengan Lempeng Kari Kambing serta Kari Ayam. Mesti ramai yang suka kan?


Menu roti tempayan cheese yang dipesan oleh Mek Yunie,
dessert kat sebelah tu husniey punya. Sedap! 

Gerai Ikan Bakar, banyak juga pilihan 


Anda turut boleh berkesempatan menyaksikan mereka memasak secara langsung bagi menu Ikan Bakar, Sotong yang boleh dimakan bersama beberapa jenis sos, Nyonya, Sambal Petai, Berempah, Asam Pedas. Setiap belian set ini tetamu akan diberikan Nasi Lemak Bungkus Air Asam, dan Cili Kicap.



Gerai Lok - Lok 


Berpeluang juga dating dengan blogger Mek Yunie, bukan dia yang invite.
Husniey dapat jemputan direct dari pr. Alhamdulilah rezeki

Menu makanan barat yang dipesan oleh keluarga Mek Yunie

Tidak ketinggalan gerai yang menyediakan kombinasi unik untuk peminat makanan barat. Anda boleh mencuba Chicken Egg Boats, Lasagna Beef / Chicken, Crispy Chicken, Jumbo Fried Sausages. Menu makanan ini sesuai untuk kanak-kanak.


Coconut shake. Gerai minuman yang penuh dengan pelanggan.

Inilah Shawarma. Korang yang teringin nak merasa
citarasa ala Turki tu boleh merasa menu ni 

Gerai minuman yang satunya ada disediakan, anda wajib cuba. Ada menu Milkshake Frappe: Chocolate Milkshake, Vanilla Milkshake, Mocha Frappe, Cappuccino Frappe, dan lain lain lagi. Anda juga boleh memilih untuk memesan minuman buah-buahan segar. Jus tembikai dia sedap tau.

jom beramai-ramai ke Perdana Street Food

Jadi apa lagi pencinta makanan? Anda semua jangan lupa pergi serbu Perdana Street Food. Musim cuti sekolah 2019 ini sesuai sangat kalau kebetulan datang bercuti di Kota Bharu Kelantan, bolehlah menjamu selera di Hotel Perdana ini. Warga Kota Bharu wajib cuba.

kupon makanan

Leave Some Love here!

Harga makanan yang ditawarkan sangatlah berpatutan. Serendah dari RM 3 sahaja. Anda beli minuman dan makanan bajet dalam RM 20 macam tu je. Harga standard tapi makan dekat hotel. Gempak bukan? Pihak pengurusan hotel juga turut mengadakan kempen 'Leave Some Love' untuk golongan kurang bernasib baik. So jemput sambil makan tu, jangan lupa untuk menderma juga. Semoga artikel ini beri manfaat. 

Untuk maklumat lanjut sila rujuk
Acara: Perdana Street Food, Hotel Perdana
Tarikh: 15 Mac hingga 15 April
Waktu: 6.00pm hingga 10.30pm
Tempat: Anjung Terrace, Hotel Perdana Kota Bharu

Hubungi: 09-7458888
Website: www.hotelperdanakotabharu.com
Facebook Page: www.facebook.com/HotelPerdanaKotaBharu
Instagram: @hotelperdana_kotabharu 
Reading Time:

Wednesday, 20 March 2019

Rutin Harian Bersama Aqua Whitening Cream Memastikan Kulit Wajah Sentiasa Sihat
20 March 5 Comments

Rutin Harian Bersama Aqua Whitening Cream Memastikan Kulit Sihat Bermaya -Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Seperti mana kita sedia maklum bahawa zaman sekarang penjagaan kulit wajah menjadi perkara utama bagi memastikan diri kita sentiasa tampil yakin dalam menghadapi rakan-rakan di tempat kerja dan buatkan orang sekeliling selesa berkomunikasi dengan kita. 

My all time favourite moisturizer cream. Always bring together  

Ya benar, cantik itu subjektif. Pada pendapat husniey yang penting adalah kulit kita kekal sihat dan semakin positif dan kekal bermaya. Setelah kita usahakan untuk teruskan menjaga rutin harian bagi kulit wajah pasti kita akan rasa semakin tenang, ceria.

Aqua Whitening Cream By Hansaegee Nature Sebagai Rutin Harian

Sebahagian kenalan tahu husniey menetap di Kuala Terengganu, bulan Mac merupakan cuaca panas terik dan musim lawa untuk ke pulau. Oh ya, bukan setakat pulau kalau datang Terengganu kalau ke pantai je pun dah boleh buat kulit korang sunburn jika tak dijaga dengan betul. 


Mujurlah ada Aqua Whitening Cream jadi sebagai penyelamat bagi husniey. Tak pernah lupa apply krim ini sebelum keluar rumah. Biasanya lepas mandi sebelum mula makeup memang akan sapukan pada seluruh wajah. Alhamdulilah memang nampak smooth, makeup langsung tak bercapuk. Paling suka sebab Aqua Whitening Cream ini cepat menyerap ke dalam kulit. Ia jenis aqua, tidak seperti krim lain yang rata-ratanya bila husniey pakai akan rasa melekit. Jatuh cinta tiapkali menggunakan produk dari Hansaegee Nature ini.


Orang yang berkulit kering sangat sesuai pakai ini tekstur kulit anda akan nampak lebih lembut dan permukaan kulit pasti tidak lagi kasar. Sebelum tidur pula husniey akan mencuci muka dan apply toner, dan tidak lupa sekali lagi menyapu rata Aqua Whitening Cream pada seluruh wajah dan kawasan leher

Aqua Whitening Cream ini memang wajib dibawa kemana saja husniey pergi :)

Bangun pagi rasa selesa je bila sentuh kulit muka. Nak travel, nak keluar jalan jalan, sebelum makeup semua aktiviti husniey lakukan takkan lupa gunakan krim dari Hansaegee Nature ini. Semoga 2019 ini kulit kita makin cantik sedap mata memandang, barulah meningkat confident level rasa happy nak berhadapan dengan rakan-rakan sekerja dan orang sekeliling. 

Bahan Terbaik Berfungsi Melembap dan Merawat Kulit Kering, Sunburn, Redness

  • Sesuai untuk semua jenis kulit (Oily, Dry, Combination Skin) 
  • Kegunaan: Di Wajah dan Leher 
  • Jenis Krim: Water Drop Based Cream
  • Saiz: 50 ml 
Menariknya krim ini punyai banyak fungsi disebabkan menggunakan bahan semulajadi yang terdapat di dalamnya. Bukan sahaja melembapkan sekaligus dapat merawat kulit kering, parut gelap dan kulit yang kemerahan akibat sensitive dengan cuaca panas. 

Sentiasa dibawa bersama, mudah dibawa kemana-mana. Saiz tak terlalu besar.
Packaging yang tahan lasak

Sapu je akan keluar Waterdrop effect. Tak melekit pun. 

Antara bahan yang terdapat di dalam Aqua Whitening Cream ialah Camelia Japonica Seed Oil yang berfungsi dalam merawat kulit kering, dan bahan ini menjadi kandungan utama. Popular sejak dahulu kala dijadikan sebagai pelembap sebabnya ia mudah menyerap ke dalam kulit, secepat air. Mengatasi kulit meradang seperti masalah jerawat, kulit kering, garis-garis halus dan kulit kasar. So ia memang bahan semulajadi yang diyakini. 


Love the texture! Sejuk je bila dap dapp kat muka


Bahan kedua terkandung di dalam pelembap ini juga ialah Niacinamide, ia bertindak untuk membaiki tona kulit tidak sekata, mengekalkan kelembapan pada kulit, atasi parut gelap dan lain-lain. 


Review Setelah Dua Bulan Menggunakan Krim Pelembap by Hansaegee Nature

Jujurnya husniey ingin berkongsi disini bahawa really in love with this cream. Dari teksturnya, fungsinya, perubahan yang husniey alami setelah dua bulan menggunakannya. Oh ya, untuk makluman ini merupakan  botol kedua sudah husniey gunakan. Satu botol tu bertahan hampir sebulan lebih. Suka betul pada kesan water drop yang hadir bila kita mula sapu pada kulit. Krim ini cepat menyerap dan tidak melekit. Kulit husniey pun makin positif perubahannya. Tampil lebih yakin bila jumpa sanak saudara, rakan-rakan. Kalau dulu malu rasanya nak berjumpa rakan-rakan jika diajak hangout yelah masa tu kulit penuh cela. 

Seminggu penggunaan vs dua bulan 


Sekarang dah tak perlu risau lagi bila konsisten menggunakan Aqua Whitening Cream. Ya Allah, suka betul bila parut makin pudar dan kulit lebih lembap. Dulu pakai bedak tebal pun masih nampak kulit menggerutu. 

Maklumat lanjut sila rujuk dan layari di bawah:

๐ŸCompany name: Hansaegee Nature 
๐ŸWebsite: www.hansaegee.com/shop

Reading Time:

Must Read

INSTAGRAM

CARI PENGINAPAN

Booking.com